Distribuitorul de medicamente Farmaceutica Remedia Deva (RMAH) a inregistrat in primul trimestru o cifra de afaceri de 62 milioane lei, in crestere cu circa 15% fata de perioada similara a anului trecut, si un profit net de 1,3 milioane lei, cu 41% mai mic, scrie Mediafax.
In perioada similara din 2012, Remedia a avut afaceri de 54 milioane lei si un profit net de 2,26 milioane lei.

"Fata de aceeasi perioada a anului trecut, vanzarile nete de marfuri au avansat cu peste 15%, iar categoria «alte venituri din exploatare» a ramas aproximativ la aceeasi valoare. Per total, veniturile din exploatare au inregistrat un avans de 14,6% fata de 31.03.2012. Costurile operationale au avansat intr-un ritm mai mare decat veniturile operationale in principal datorita diminuarii marjei cu care sunt valorificate marfurile vandute. Acest lucru s-a datorat schimbarii mix-ului de produse vandute prin cresterea ponderii produselor cu marja redusa", se arata in raportul firmei.

In primele trei luni, Farmaceutica Remedia Deva a avut venituri totale de 62,7 milioane lei, in crestere cu 14,4%, si cheltuieli totale de 61,1 milioane lei, cu 17,4% mai mari.

In perioada analizata, din cauza rezultatelor slabe, Remedia a inchis farmacia Sf. Mina din Calarasi, fondul de comert (licenta de farmacie) fiind vanduta.

Distribuitorul de medicamente estimeaza ca va obtine in acest an un profit net de 4,28 milioane lei (970.000 euro), in scadere cu 23% fata de valoarea raportata pentru 2012.

Potrivit bugetului pentru investitii, Farmaceutica Remedia vrea sa aloce in acest an 1,12 milioane lei pentru achizitia a cinci farmacii in mediul urban si 270.000 lei pentru patru farmacii in mediul rural, tranzactii preconizate pentru trimestrul al doilea si al treilea. Fondurile totale pentru investitii se vor situa in acest an la 3,17 milioane lei.

In prezent, Farmaceutica Remedia detine o retea de 72 de farmacii si centre logistice in Bucuresti, Deva, Brasov, Craiova, Iasi, Pitesti, Targul Mures si Timisoara. Compania vrea sa mai deschida doua centre logistice, la Satu Mare si Constanta.

Potrivit celor mai recente raportari, presedintele Consiliului de Administratie, Valentin Norbert Tarus, are 66,06% din actiunile companiei. In actionariat se mai regaseste omul de afaceri Lutz Stache, care detine indirect 16,49% din titluri, atat in nume propriu, cat si prin firma AHG Vermogenverwaltungs Cottbus Deu.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri