Conpet Ploiesti (COTE) estimeaza pentru acest an venituri in scadere cu 2,6%, la 387,1 milioane lei (89,5 milioane euro), si un profit net de 19,8 milioane lei (4,6 milioane euro), aproape la jumatatea castigului obtinut anul trecut.
Compania a consemnat anul trecut venituri de 397,2 milioane lei (89,1 milioane euro) si un profit net de 38,7 milioane lei (8,7 milioane euro).

Conpet administreaza sistemul national de transport al produselor petroliere, scrie Mediafax.

Din transportul intern, compania estimeaza sa incaseze 300,6 milioane lei (69,5 milioane euro), iar din import aproape 38 milioane lei (8,8 milioane euro), potrivit bugetului de venituri si cheltuieli aprobat in AGA.

Bugetul a fost construit pe transportul unei cantitati de 5,67 milioane tone (4,03 milioane tone intern; 1,64 milioane tone import).

Cheltuielile sunt anticipate sa avanseze cu aproape 2% in acest an si sa ajunga la 363,6 milioane lei (84 milioane euro), dupa ce anul trecut au insumat 357,3 milioane lei (80,2 milioane euro).

In AGA in care a fost aprobat bugetul de venituri si cheltuieli pentru acest an, actionarii au decis si distribuirea unor dividende in valoare cumulata de 28,3 milioane lei, reprezentand 90% din castigul inregistrat anul trecut, de 30,8 milioane lei (6,9 milioane euro). Castigul inregistrat anul trecut a fost cu 8% peste cel din 2011, de 28,5 milioane lei.

Pe de alta parte, AGA a respins, cu majoritate de voturi, propunerea Fondului Proprietatea (FP), actionar semnificativ, pentru distribuirea sumei de 70 milioane lei din rezervele Conpet sub forma de dividende. Este pentru a doua oara cand Fondul Proprietatea solicita distribuirea unor dividende din rezervele Conpet, iar propunerea este respinsa.

Astfel, Conpet va acorda actionarilor cate 3,27 lei/actiune, cu 27% peste dividendul brut distribuit anul trecut, de 2,57 lei/actiune.

Raportat la cel mai recent pret de la bursa al actiunilor Conpet, de 42 lei, dividendul are un randament de 7,8%.

Din profitul de anul trecut, suma de 2,4 milioane lei va fi directionata pentru "participarea salariatilor la profit".

Compania este controlata de stat, prin Ministerul Economiei, care detine 58,72% din actiuni. Fondul Proprietatea are o participatie 29,7% din titluri, in timp ce mai multi actionari cumuleaza 11,6% din capital.

Cel mai recent transfer cu actiunile Conpet a fost realizat in sedinta bursiera de vineri, cand pretul a crescut cu 5%, la 42 lei. La aceasta cotatie, compania are o capitalizare bursiera de 363,6 milioane lei (84,1 milioane euro).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri