Compania chineza Lightway Solar va construi un parc fotovoltaic de 50 MW la Prundu, in judetul Giurgiu, intr-o investitie de 610 milioane yuani (76 milioane euro) si a obtinut recent acordul pentru acest proiect din partea Comisiei pentru Dezvoltare si Reforma din China (NDRC).
Lightway Solar a achizitionat in luna martie, prin intermediul subsidiarei germane Lightway Deutschland, compania Sun Garden Colibasi pentru 2,49 milioane de euro, preluare care ii permite intrarea pe piata energiei solare din Europa de Est, relateaza portalul de specialitate PV Magazine, scrie Mediafax.

Potrivit NDRC, investitia totala in proiectul de la Prundu se ridica la 610 milioane de yuani (76 milioane euro), iar 30% din aceasta suma va proveni din fondurile Lightway Solar. Restul fondurilor necesare vor fi obtinute prin imprumuturi bancare.

"Facem primul pas in Romania, unde guvernul a introdus o serie de masuri in sectorul fotovoltaic", a declarat Wei Zhen, director general al Lightway Deutschland, adaugand ca Lightway va colabora cu investitorii pentru atragerea de sprijin.

Energia produsa din surse regenerabile este sprijinita de guvern prin schema certificatelor verzi. Fiecare producator primeste gratuit de la compania de stat Transelectrica un anumit numar de certificate verzi pentru energia pe care o produce si o livreaza in retea.

Mai departe, producatorii vand aceste certificate verzi catre furnizori, care sunt obligati prin lege sa le cumpere, scopul fiind ca o anumita parte din consumul final de energie sa fie asigurata de sursele regenerabile. Furnizorii isi recupereaza costurile cu achizitia certificatelor verzi prin includerea in tarife a acestor cheltuieli.

In prezent, energia regenerabila acopera aproximativ 8% din consumul final.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri