Producatorul italian de electrocasnice DeLonghi va construi a doua fabrica in Parcul Industrial Tetarom III din comuna Jucu, judetul Cluj, unde se vor produce componente pentru expresoarele de cafea, care se asambleaza in prima fabrica, achizitionata de la Nokia, scrie Mediafax.
Presedintele Consiliului Judetean Cluj, Horea Uioreanu, a declarant ca cei de la DeLonghi au depus la CJ documente pentru autorizare-avizare pentru construirea celei de-a doua fabrici din Parcul Industrial Tetarom III din comuna Jucu, in care vor sa fabrice componente pentru expresoarele de cafea produse in prima fabric.

"Cea de-a doua fabrica ar trebui sa fie finalizata pana in toamna acestui an. Decizia de construire a celei de-a doua unitati de productie a fost luata pentru a nu se mai importa componentele pentru expresoare, ci a le produce la Jucu. Noua fabrica va insemna si noi locuri de munca, ceea ce inseamna ca investitia DeLonghi din Jucu se dezvolta", a spus Uioreanu.

Compania italiana DeLonghi a inceput productia la fabrica din comuna Jucu, judetul Cluj, in luna martie, fiind asamblate expresoare de cafea de uz casnic.

Managerul DeLonghi Romania, Massimo Paronitti, declara, presei, la inceputul lunii martie, la un targ de internship pentru studentii Universitatii Tehnice Cluj-Napoca (UTCN), ca productia a fost inceputa in martie.

"Am inceput productia la inceputul lunii martie si avem o suta de angajati, majoritatea fiind instruiti in Italia. Multi sunt fosti angajati ai Nokia. Producem expresoare de cafea superautomatizate pentru uz casnic. Vor mai fi angajate alte persoane in perioada urmatoare, iar, pana la sfarsitul anului viitor, la fabrica DeLonghi de la Jucu vor lucra 677 de persoane", spunea Paronitti.

Investitia companiei DeLonghi din Parcul Industrial Tetarom III de la Jucu se ridica la circa 30 de milioane de euro.

DeLonghi a cumparat in 2012 fabrica din Jucu de la producatorul de telefoane mobile Nokia.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri