Grupul Rompetrol va investi in acest an peste 30 de milioane de dolari in dezvoltarea retelei de distributie a carburantilor si a infrastructurii de depozite din strainatate - ca parte a strategiei sale de crestere dinamica si de extindere la nivel european
"De la un nume recunoscut in Romania pentru calitate si atentia acordata fiecarui client, am construit un brand regional, iar acum ne concentram pe valorificarea acestuia la un nivel mult mai larg. Suntem prima companie romaneasca pentru care teritoriul de referinta nu mai este national ci european, prima multinationala romaneasca", a declarat presedintele grupului Dinu Patriciu.

In Franta si Spania va continua integrarea grupului Dyneff, cu peste 200 de statii detinute sau francizate si capacitati de stocare importante, urmand ca in acest an sa fie finalizate lucrarile pentru doua noi locatii in regiunea orasului Arzens (sudul Frantei).

Rompetrol Bulgaria isi va majora numarul de benzinarii cu 10 unitati si va incepe constructia unui depozit cu o capacitate de 20.000 metri cubi in apropierea capitalei statului vecin, Sofia. Pe langa aceasta baza logistica pentru operatiunile de extindere in zona, dar si pentru vanzarea de produse catre alti parteneri, compania isi va dezvolta reteaua de distributie cu alte 20 de statii in franciza.

Pentru Albania este prevazuta o investitie de circa 7 milioane de dolari, suma alocata constructiei unui terminal de descarcare propriu in Porto Romano - punct de acces important pentru piata din regiune, care ofera deschidere in bazinul Marii Mediterane. Acestui proiect i se adauga achizitionarea unui teren pe care va fi realizat un depozit de carburanti si cresterea numarului de benzinarii Rompetrol pana la un total de 20 de statii, cu acoperire nationala.

Reteaua din Republica Moldova se va mari in acest an cu 6 unitati, iar in Georgia, pe langa cele 15 statii inchiriate la inceputul lunii aprilie (aflate in faza finala de rebranding) vor mai fi deschise alte 5 benzinarii, in zone in care Rompetrol nu este prezent in acest moment.

Investitii peste investitii

In perioada urmatoare Rompetrol intentioneaza sa extinda serviciul Fill&Go si la unitatile din strainatate, astfel incat clientii sa aiba la dispozitie acelasi sistem performant de management al flotelor ca si in tara.

Dezvoltarea retelei de distributie (retail si wholesale) a Rompetrol in strainatate este sustinuta si de investitiile de peste 140 milioane dolari pe care grupul le-a planificat pentru urmatorii doi ani la Rompetrol Rafinare. Sunt incluse lucrari de mediu si modernizari care urmaresc in special cresterea capacitatii de procesare si a calitatii produselor, astfel incat Petromidia isi va consolida succesul pe o piata europeana in care principalii concurenti sunt jucatori de talie mondiala.

Grupul Rompetrol desfasoara, in prezent, operatiuni in 12 tari si estimeaza pentru anul in curs o cifra de afaceri de peste 5 miliarde de dolari, ca urmare a integrarii Dyneff.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri