Mugur Dogariu este din august 2008 managing director al PayPoint Romania, filiala locala a operatorului britanic de plati in numerar si online PayPoint. Afla cum se desfasoara o zi din viata acestuia.

La ce ora va treziti de obicei dimineata?
Ma trezesc in jurul orei 06.30, inaintea tuturor, deoarece imi place sa imi beau prima cafea din zi in liniste. Dupa 07.00 nu mai este posibil ...

Cand mergeti de obicei la birou? Cat timp petreceti in medie pe zi la birou?
In principiu, ziua la birou incepe in jurul orei 08 – 08.30, iar, in functie de perioada si agenda, se poate intinde mult peste orele 18.00. Media este probabil undeva pe la 8-10 ore petrecute la birou.

Cat de usor ajungeti la birou? Cum vi se pare Bucurestiul fata de alte orase? In ce oras v-ar placea sa lucrati/locuiti?
Am avantajul de a locui relativ aproape de sediul PayPoint (n.red. cladirea Charles de Gaulle Plaza din zona Aviatorilor). In zilele in care pot veni cu bicicleta, ajung in aproximativ 20 minute...fireste, dupa cinci certuri cu diversi soferi, in special de autobuz. Cand optez pentru masina, intervalul de timp variaza, aparent in mod inexplicabil, intre 10 – 45 minute, probabil in functie de cum se aliniaza astrele sau de numarul agentilor de politie rutiera de pe ruta Magheru – Aviatorilor.
Locuind de atatia ani in Bucuresti, ajungi sa te obisnuiesti cu el, cu efervescenta orelor de varf si sa ii descoperi partile frumoase. Fireste, asta nu inseamna ca trece vreo zi in care sa nu regret ca anumite capitole nu sunt asa cum ar trebui sa fie. Un alt oras? Cred ca mi-ar placea sa locuiesc in Brasov sau, mai radical, in Atlanta.

Cum va incepeti ziua de lucru?
Obligatoriu cu o a doua cafea, concomitent cu revista presei, dupa care verific rapoartele zilnice, pentru a intelege mai bine starea businessului. Daca s-a depasit si vreun record de tranzactii PayPoint in ziua precedenta, atunci “pizza pentru toata lumea!”.

Cititi presa? Ce fel de publicatii?

Este foarte important sa fiu la curent cu evolutia economiei si a pietelor de interes, asa ca extrag toate informatiile relevante dintr-un raport de presa destul de generos primit zilnic. In plus, in masura in care timpul imi permite, obisnuiesc sa verific principalele publicatii de business.

Cate intalniri aveti in medie intr-o zi?

In medie, probabil 2-3 intalniri pe zi, aditional celor “n” persoane care intra in birou cu diverse solicitari si urgente. Provocarile unui management participativ, ale unei structuri organizationale destul de aplatizate si ale unui business extrem de dinamic.

Petreceti mult timp pe zi in intalniri/videoconferinte?
Sincer, sunt adeptul intalnirilor/videoconferintelor organizate strict atunci cand este cazul si, pe cat posibil, cat mai putin consumatoare de timp. Imi place sa cred ca incurajam o cultura ce pune accent pe eficienta, inclusiv atunci cand vine vorba de comunicare. Un simplu telefon sau “drop by” se dovedeste deseori mai rapid si eficient!

Cat de des calatoriti in strainatate, in interes de serviciu?

Ajung probabil o data pe luna in birourile PayPoint din Marea Britanie, cu ocazia diferitelor sedinte alaturi de board; colegii de acolo ne viziteaza in schimb ceva mai des.

Cum preferati sa va petreceti timpul liber?
In ultima vreme, timpul liber, petrecut in afara biroului PayPoint, a devenit o sintagma destul de abstracta. Mai ales in contextul in care am deschis un business personal (m.red compania Motounelte.ro, in domeniul vanzarilor de motounelte si scule electrice&service pentru acestea) care se dovedeste a fi extrem de solicitant din punct de vedere al consumului de timp si energie. Totusi, intre concertele de pian ale fetei mele si meciurile de hokey pe gheata ale celui mic, incerc sa strecor mici activitati care imi fac placere: o piesa de teatru, o carte buna citita in liniste; munca fizica la casa de la munte; participarea la o expozitie felina cu cele doua norvegiene de padure din dotare (reminescente ale formarii profesionale de baza, aceea de medic veterinar)...

Aveti anumite restaurante preferate? De ce anume le preferati pe acestea?
Imi place sa servesc masa rapid si in conditii civilizate. Diferenta o face probabil calitatea oamenilor din respectivul local si masura in care chelnerul iti aduce paharul cu vin inainte de a-i solicita acest lucru. In principiu, orice astfel de restaurant aflat in vecinatate este un loc potrivit pentru o cina linistita.

Ce parere aveti despre social media? Intrati frecvent pe Facebook sau LinkedIn?
In termeni de „comunicare de business”, social media e cu siguranta un vector esential, mai ales pe anumite arii de afacere. Personal, nu am cont pe Facebook, iar profilul de pe Linkedin il vizitez probabil o data pe saptamana.

Daca ar fi sa luati o pauza de lucru in fiecare zi, ce ati face?
Sediul PayPoint se afla in piata Charles de Gaulle, la etajul 16, iar perspectiva asupra Herastraului este una fantastica. Mi-ar placea totusi sa am mai des ocazia de a-l admira nu doar de la birou, ci stand pe o banca, cu o carte in mana, departe de galagia din oras.


Sursa foto: PayPoint Romania

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri