Cresterea pretului carnii de porc de pe piata locala este iminenta in acest an avand in vedere trendul crescator al costurilor pe care producatorii trebuie sa le suporte pentru achizitia de furaje, dar si schimbarilor legislative la nivelul Uniunii Europene, sustin reprezentantii Carmolimp.
“Crescatorii si procesatorii au amanat scumpirea produselor din carne de porc pentru a evita scaderea si mai mare a consumului, asumandu-si cresterile de pret la furaje si la utilitati. Multi dintre procesatori nu mai pot sustine aceste cresteri, astfel ca vor opera majorari de pret la raft. Estimam ca pana la finele anului cresterile vor fi de 12-15%. Iar in perioada imediat urmãtoare vom vedea cresteri de pana la 7%”, a declarat Olimpiu Soneriu, directorul general al Carmolimp.

In acelasi timp, pentru lunile iulie-august este anuntata o perioada secetoasa, care va afecta in special culturile de porumb, principala planta furajera utilizata in cresterea porcilor. Aici se adauga si cresterea preturilor la porcii mici pe care fermierii romani ii cumpara din Europa de Vest.

Carmolimp este producator si distribuitor de carne ambalata si mezeluri, dar opereaza si o retea de 50 de magazine proprii si peste 60 de unitati in sistem franciza. Pornita in 1993 ca o afacere de familie, Carmolimp este detinuta de familia Olimpiu si Carmen Soneriu.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri