TNT Romania, companie care ofera servicii logistice si de curierat express, livrand zilnic un milion de expedieri, are in plan lansarea in Romania a unui serviciu de livrare in 24 de ore, a declarat intr-un interviu acordat Wall-Street.ro Bogdan Dragotoiu, directorul de vanzari si marketing TNT Express Romania.
Wall-Street.ro: Cum au fost primele luni pentru TNT Romania?

Bogdan Dragotoiu: Volumele TNT Romania au crescut, de la inceputul anului, cu peste 20%. In urma proiectelor si campaniilor dedicate promovarii comertului international observam o crestere sustenabila a coletelor si expedierilor de marfa pe relatia export / import.

Wall-Street.ro: Care sunt asteptarile pentru 2013?

Bogdan Dragotoiu: Am prevazut conditiile dificile de tranzactionare din intreaga Europa, dar credem cu tarie ca firmele romanesti au potential de crestere. Strategia noastra se bazeaza pe consolidarea si dezvoltarea de parteneriate cu companii din Romania prin oferirea de solutii de transport express aerian si rutier, la nivel national sau international.

Wall-Street.ro: Veti mai face investitii?


Bogdan Dragotoiu: Prioritatea noastra este sa imbunatatim profitabilitatea companiei in urmatorii doi ani, concentrandu-ne pe anvergura retelei europene TNT Express, impreuna cu conexiunile intercontinentale ale acesteia si gama extinsa de servicii. Serviciile internationale, solutiile speciale si ofertele dedicate pentru IMM-uri (intreprinderi mici si mijlocii) vor fi prioritati-cheie pentru TNT Express.

De asemenea, initiem unele masuri pentru a face organizatia noastra mai flexibila si mai eficienta, prin reducerea costurilor indirecte si optimizarea retelei. Pana in 2015, vom investi 200 de milioane de euro in infrastructura noastra globala si sisteme IT pentru a imbunatati productivitatea si serviciile oferite clientilor.

Cea mai recenta investitie pe piata locala am avut-o la inceputul anului 2013, cand am inaugurat un nou centru operational in Timisoara, una dintre cele trei porti aeriene si rutiere internationale ale TNT (alaturi de Bucuresti si Cluj), avand rol de coordonare la nivel regional.

Wall-Street.ro: Aveti in plan lansarea unor servicii noi?

Bogdan Dragotoiu: Pregatim cat de curand lansarea in premiera in Romania a unui serviciu garantat de livrare in 24 de ore.

Wall-Street.ro: Ce marime are reteaua TNT
in Romania?

Bogdan Dragotoiu: Reteaua TNT acopera peste 12.000 de locatii de pe piata locala, cu livrare in urmatoarea zi lucratoare. Avem, de asemenea, 19 centre operationale si hub-uri, in toate marile orase.

Wall-Street.ro: Ce cifra de afaceri a inregistrat compania anul trecut?

TNT Romania a inregistrat in 2010 o cifra de afaceri de 34 de milioane de euro.

Bogdan Dragotoiu:
TNT Express a inregistrat o cifra de afaceri de 7,3 miliarde de euro anul trecut. Zi de zi, TNT Express asigura livrarea unui million de transporturi, de la documente si colete pana la marfa paletizata. Compania opereaza retele de transport rutier si aerian in Europa, Orientul Mijlociu si Africa, Asia-Pacific si America.

Wall-Street.ro: Cati angajati aveti pe piata locala?

Bogdan Dragotoiu: TNT Romania are in prezent un numar de 330 de angajati.

Wall-Street.ro: Cate avioane are TNT in Romania?

Bogdan Dragotoiu: In Romania, avem 3 avioane dedicate ce aterizeaza la Bucuresti (Otopeni), Timisoara si Cluj. Aeronava care preia transporturile de pe aeroportul din Otopeni este, in mod obisnuit, un Boeing 737, insa reteaua europeana a TNT Express este suficient de flexibila pentru a adapta capacitatea de transport in perioadele de varf de productie ale industriei autohtone. Cele trei zboruri zilnice leaga Romania de Centrul European Aerian de Sortare de la Liege (Belgia).

Reteaua noastra de transport aerian numara aproximativ 50 de avioane de marfa, de la Boeing 777 Freighters la Bae 146. In Europa, TNT Express opereaza aproximativ 690 de zboruri pe saptamana spre si de la 66 de aeroporturi.

TNT Express este unul dintre marii integratori in domeniul serviciilor de curierat express si logistica la nivel global. Compania livreaza zilnic aproape 1 milion de colete, documente si marfa in peste 200 de tari de pe glob. TNT Express ofera clientilor sai retele integrate, aeriene si rutiere, in Europa, China, America de Sud, Asia si Oceania, Orientul Mijlociu. Cifra de afaceri a companiei a fost de 7.3 miliarde de euro in 2012.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri