AdePlast, unul dintre cei mai mari producatori de materiale pentru constructii din Romania, a inaugurat sambata, la Roman, o noua fabrica de polistiren in urma unei investitii de 3,7 milioane de euro, cu o capacitate de productie de 700.000 metri cubi pe an.
Toate fabricile ale AdePlast din Oradea, Roman si Ploiesti cumuleaza o capacitate de 2.250.000 metri cubi anual.

“Dupa ce acum doua saptamani am finalizat platforma industriala de la Oradea, am reusit sa finalizam si cea de-a doua platforma din portofoliul nostru industrial, formata dintr-o fabrica de adezivi si una de polistiren. Investitia totala in obiectivul de la Roman a fost de 16 milioane de euro”, declara Marcel Barbut, proprietarul si CEO-ul AdePlast.

Unitatea de la Roman este una dintre cele mai moderne facilitati de productie de polistiren din Europa si va deservi cu precadere in zona Moldovei, dar va sustine si exporturile catre Republica Moldova, Ucraina si tarile arabe.

In fabrica de polistiren de la Roman vor lucra 49 angajati.

“Dezvoltarea noastra industriala nu se opreste aici. Mai avem programate investitii in acest an, cea mai apropiata fiind fabrica de vopsea care se afla acum in pregatire la Ploiesti”, a adaugat antreprenorul roman.
AdePlast vrea ca in acest an sa inregistreze o crestere a rulajului cuprinsa intre 20-25%, la peste 50 de milioane de euro ca urmare a finalizarii tuturor facilitatilor de productie programate pentru a fi inaugurate in acest an.

Proprietarul AdePlast se astepta la o triplare a exporturilor, la circa 8 milioane de euro, in tari precum Republica Moldova, Ungaria, Ucraina, Bulgaria, Liban sau Iordania.

Compania AdePlast este specializata in productia de adezivi, mortare uscate, vopsea si polistiren expandat, avand fabrici la Ploiesti, Oradea si Roman.

Principalii concurenti ai AdePlast pe piata locala sunt Henkel (Ceresit), Baumit sau Duraziv (adezivi) si Arcon, Austrotherm sau Issospor (polistiren).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri