Erik de Vrijer, seful misiunii FMI pentru Romania, si John Ralyea, economist principal, echipa FMI pentru Romania au explicat de ce sustin liberalizarea preturilor in energie intr-un editorial scris pentru Adevarul.ro.
Momentul in care, in septembrie 2012, Romania a inceput sa liberalizeze treptat preturile la energie pe piata interna a fost de bun augur. Stabilirea preturilor in mod realist va crea stimulente pentru producatorii de energie, astfel incat acestia sa investeasca si sa dezvolte piata interna, va incuraja intreprinderile de profil sa imbunatateasca serviciile si sistemele de furnizare.

De asemenea, liberalizarea va spori resursele disponibile pentru investitii la nivel national, care impreuna vor crea mai multe locuri de munca. Important, reforma va produce, de asemenea, un efect mai echitabil asupra societatii romanesti, dat fiind faptul ca restructurarea subventiilor existente va elibera resurse pentru protectia consumatorilor vulnerabili.

Citeste mai mult pe Adevarul.ro.

Sursa foto: Erik de Vrijer, foto: Adevarul

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri