Peste 50% din polistirenul comercializat pe piata locala nu ar corespunde standardelor aplicatiilor pentru care este vandut, este concluzia Asociatiei Producatorilor de Polistiren Expandat din Romania (ROMEPS)
„Din informatiile noastre circa 30-40 de procente din polistrenul care se afla acum la vanzare pe piata are denumiri inselatoare, iar peste 50 de procente are o calitate care nu corespunde standardelor aplicatiilor pentru care este vandut”, a declarat Laurentiu Istrate, presedinte ROMEPS.

Asociatia Producatorilor de Polistiren Expandat din Romania are, incepand din aceasta luna, o noua conducere formata din Laurentiu Istrate – presedinte si Marin Crutescu – director executiv care au ca obiectiv foarte clar lupta cu produsele inselatoare de proasta calitate care au invadat piata din Romania, informandu-I in acest fel pe utlizatori ca folosirea unor produse de proasta calitate risca sa le afecteze in mod radical investitiile.

“Proiectul nostru va cuprinde un program national de informare si educare a consumatorului cu privire la citirea corecta a informatiilor de pe ambalaje, dar si un program de control al calitatii. In demersul nostru de salubrizare a pietei de polistiren va trebui sa beneficiem si de ajutorul institutiilor statului care, pana acum, s-au aratat interesate de acest proiect si ma refer aici in special la Inspectoratul de Stat in Constructii si la Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor”, a adaugat Laurentiu Istrate.

In 2012 piata de polisitiren s-a ridicat la 3,5 milioane de metri cubi, cu o valoare aproximativa de 100 milioane euro.

“Din datele oferite de membrii asociatiei, in primele cinci luni ale anului piata a inregistrat o usoara contractie, in special din cauza ritmului scazut al lucrarilor de termoizolatii la nivel national. Cu toate acestea, putem vorbi in ultimii trei ani de o cifra constanta in ceea ce priveste nivelul pietei” precizeaza Laurentiu Istrate.

Asociatia Producatorilor de Polistiren din Romania s-a infiintat in anul 2004, din 2011 activand sub denumirea ROMEPS. Misiunea ROMEPS este aceea de a promova pe piata din Romania un standard de calitate pentru producatorii si importatorii de polistiren. Membrii actuali in asociatie sunt companiile: Arcon, Austrotherm, Isopor, Hirsch, Swisspor.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri