Un procent de 77% dintre companii considera ca experienta profesionala nu este obligatorie in procesul de angajare a tinerilor, iar 91 % dintre studenti doresc sa munceasca in timpul studiilor, se arata intr-o cercetare realizata de SmartDreamers.
SmartDreamers a realizat un studiu pe un esantion de 100 de companii si 300 de studenti, cu scopul de a identifica atat perceptia companiilor asupra studentilor ca angajati, cat si perceptia studentilor asupra companiilor ca angajatori.

Rata de somaj in randul tinerilor reprezinta una din cele mai mari probleme la nivelul Uniunii Europene. In prezent, 24% din persoanele cu varsta cuprinsa intre 18-25 de ani nu au un loc de munca. Germania si Austria au cea mai mica rata de somaj in randul tinerilor, cu 7,6%. La polul opus se situeaza Spania si Grecia, cu 55.9%, respectiv 59.1%. In Romania, rata somajului in randul tinerilor este de 22.2%, fata de 6.7% rata de somaj generala, conform datelor Eurostat.

"Piedica cea mai mare in procesul de angajare, din perspectiva studentilor, este lipsa de experienta. Cu toate acestea, 77% dintre companiile participante la studiu considera ca experienta nu este obligatorie", se arata in datele companiei.


In studiu se mai arata ca accentul studentilor, in ceea ce priveste programul de munca, este orientat catre un program flexibil, de tip part-time. Asa cum este de asteptat, studentii sunt orientati catre un program de munca care sa nu afecteze programul scolar.

"Companiile au nevoie de tineri, iar tinerii au nevoie de locuri de munca. Cele 100 de companii respondente si-au exprimat nevoia de a angaja un total de 1000 de studenti in 2013. Cu toate acestea, rata somajului ramane foarte ridicata. Una dintre cauzele majore este mecanismul de angajare ce implica o birocratie ridicata", conform SmartDreamers.

SmartDreamers inoveaza modul prin care companiile au acces la forta de munca. Folosind cea mai noua tehnologie, SmartDreamers aduce impreuna companiile si candidatii, oferind companiilor un sistem de forta de munca la comanda si candidatilor joburi temporare si permanente.




Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri