In Bucuresti, in ultimul timp tot mai multe companii solicita cursuri de limba rusa, dar si pentru limba romana pentru cei care sunt vorbitori de rusa, a declarat Carmen Olariu, fondator al furnizorului de servicii lingvistice Bell Bucharest, care din aceasta luna devine Britanica Learning Centre.

“Un fenomen interesant pe care l-am observat in Bucuresti este dat de ascensiunea limbii ruse si a limbii romane pentru straini, predata prin intermediul rusei. Acest lucru se explica prin faptul ca avem companii din domeniul energetic prezente pe piata, cu capital rusesc sau care provin din zona de influenta ruseasca”, a explicat Olariu.

Britanica Learning Centre (Bell Bucharest) s-a lansat pe piata de profil din Romania in anul 2005, sub denumirea Euro Training & Education Center, iar in 2007 s-a afiliat la reteaua internationala de centre de limbi straine Bell Worldwide, cu sediul in Marea Britanie.

Incepand cu luna iunie a acestui an, compania va functiona sub numele de Britanica Learning Centre. Decizia de schimbare a brandului a venit in momentul in care partenerul companiei din Marea Britanie a decis sa se reorienteze catre Asia si Orientul Mijlociu si sa isi inchida operatiunile din Europa.

In afara de schimbarea numelui companiei, conducerea Britanica Learning Centre isi doreste ca anul acesta sa ajunga la afaceri de un milion de euro, sa diversifice serviciile oferite si sa creasca baza de clienti.

Jumatate din venituri sunt generate de companii

Anual, furnizorul de limbi straine pregateste peste 2.000 de cursanti adulti si copii, iar profesorii centrului totalizeaza un numar de circa 200.000 de ore predate/cursant.

Printre cele mai solicitate servicii in cadrul companiei se numara cursurile de limba engleza pentru companii si copii, in proportie de 80%, dar si cele de limba germana.

Compania furnizeaza pachete lingvistice dedicate atat companiilor, cat si copiilor. Veniturile centrului Britanica provin 50% din serviciile oferite clientilor corporate si 50% din cele adresate copiilor.

Britanica Learning Centre are un corp administrativ format din 15 persoane, 36 de traineri in Bucuresti care predau catre mediul corporatist, 22 de profesori care predau copiilor si peste 100 de colaboratori in tara. Centrul lingvistic planuieste sa isi mareasca echipa in acest an, in concordanta cu planurile de dezvoltare pe care le are.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri