Manhattan Associates, unul din cei mai mari furnizori globali de solutii software pentru logistica si administrarea lantului de aprovizionare intra pe piata romaneasca printr-un parteneriat cu Aptus Software, companie parte a Avitech.
Manhattan Associates este cel mai mare jucator de pe piata globala a solutiilor software pentru logistica si lantul de aprovizionare, cu o cota de piata de 19%, fiind urmat de RedPrairie cu 16%. Compania marcheaza prin parteneriatul cu Aptus si intrarea in Europa de Est, pana acum fiind prezenta pe anumite piete din regiune doar ca urmare a unor proiecte punctuale a unor clienti. Aptus se va ocupa de dezvoltarea companiei in Romania si Ungaria.

„Numirea Aptus Software ca partener local ilustreaza ambitiile Manhattan in ceea ce priveste dezvoltarea in aceasta regiune cheie din Europa”, a declarat Martin Lockwood, director senior al Manhattan Associates ( foto). „Avand in vedere ca economia globala se redreseaza intr-un ritm din ce in ce mai alert, ne asteptam ca furnizorii locali de servicii logistice, producatorii si comerciantii sa se dezvolte in ritm accelerat in Romania in lunile urmatoare si in 2014”, mai spune Lockwood.

“Asteptarile de la piata romaneasca sunt impartite in etape. Intr-o prima etapa ne propunem sa castigam cativa noi clienti si sa ii facem fericiti, iar apoi in urmatoarele etape sa ne consolidam pozitia. Nu avem un targhet specific”, a spus Lockwood.

„Aceasta colaborare va ajuta Manhattan sa puna bazele afacerii in Romania si va consolida pozitia noastra pe piata. Parteneriatul ne va permite sa oferim companiilor locale si internationale active in Romania mai multe optiuni pentru administrarea lantului de aprovizionare.”, spune Oszkar Bara Laszlo, chief technology officer al Aptus Software.

Clientii se orientau inainte mai mult spre solutii pentru vanzari, dupa ce a venit criza insa au inceput sa realizeze ce important este sa iti reduceri costurile in zona de depozitare si in operational, a fost nevoie de mai multa organizare in zona de depozit. Aveau nevoie de sisteme care sa le permita sa aiba aceleasi rezultate cu mai putini oameni, intr-un spatiu mai mic, sa aiba un timp mai scurt de livrare, a spus Oszkar Bara Laszlo.

Business-ul Aptus s-a dublat de la an la an, iar pentru 2013 compania tinteste o triplare, avand in vedere ca in primele doua luni ale anului au reusit deja sa egaleze veniturile de pe intreg anul trecut, 800.000 lei. „Cresterile sunt mari, dar cifrele sunt mici, pentru ca suntem inca o companie la inceput”, a declarat Bara Laszlo.

Care sunt acum trendurile in piata? „Clientii ofera din ce in ce mai multa valoare adaugata. Transportatorii au inceput sa ofere si optiuni de packaging, depozitele sau centrele de distributie ofera si alte solutii”, a explicat directorul tehnologic al Aptus pentru wall-street.ro.

Cum aleg clientii solutiile si furnizorii cu care lucreaza?”Referintele sunt foarte importante, chiar fac vizite la site-urile altor companii din alte verticale de business care au implementat anumite solutii, dar si brandul produselor este important”, mai spune Bara, care a adaugat "avem doua tipuri de clienti, cei care au deja un sistem, dar nu sunt multumiti de el si cei care sunt obligati de anumite proiecte legislative sa faca astfel de investitii, cum ar fi spre exemplu trasabilitatea produselor. Mai exista si o categorie care intelege beneficiile acestor solutii, dar este inca in faza incipienta aceasta constientizare. Avem o piata inca imatura pe acest segment", a mai spus directorul tehnologic al companiei Aptus.

Aptus a fost infiintata ca entitate juridica separata in 2011, insa functioneaza din 2007 ca divizie a Avitech, si are sediul in Bucuresti.

Manhattan Scale reprezinta un portofoliu de solutii pentru administrarea lantului de distributie si al transporturilor, bazate pe tehnologia Microsoft.NET. Manhattan Associates are peste 1.200 de clienti la nivel global.






Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri