PMB va organiza o licitatie pentru administrarea Arenei Nationale, a declarat Bogdan Sosoaca, director in cadrul institutiei, precizand ca unul din obstacolele in incheierea de parteneriate public-private este impozitul anual pe cladiri, o cheltuiala suplimentara si consistenta pentru investitori, relateaza Mediafax.
"Vrem sa organizam o licitatie pentru administrarea stadionului Lia Manoliu. Tinand cont ca investitia pentru acest proiect este de aproximativ 200 milioane euro, nu putem sa ne gandim la ce suma ar putea plati ca impozit viitorul administrator. (...) Operarea pe care o va face, daca o va face, se va lovi de acel impozit , destul de mare, raportat la valoarea investitiei", a afirmat joi Sosoaca, la o conferinta privind parteneriatul public-privat.
El a afirmat ca impozitul anual de 1,5% din valoarea imobilului este unul dintre "factorii inhibitori" in incheierea de parteneriate cu entitati private sau concesiuni.

"Acest impozit la cladiri, pe care privatul doar le exploateaza, creste costurile, care se adauga cotei de redeventa", a spus reprezentantul Primariei Capitalei.

Un alt obstacol cu care s-a confruntat Primaria este legat de legislatia neclara privind deducerea TVA, potrivit sursei citate.

Potrivit lui Sosoaca, aceste elemente au generat in timp fie intarzieri, fie anularea unor proiecte de parteneriat.
Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat in mai multe randuri, inca dinainte de finalizarea stadionului, ca intentioneaza sa incheie unui parteneriat public-privat pentru managementul Arenei Nationale.

Arena Nationala a fost construita pe amplasamentul fostului Complex National "Lia Manoliu" de consortiul Astaldi (Italia) - Max Bogl (Germania). Lucrarile de demolare ale vechiului stadion au inceput in decembrie 200, iar noua arena a fost inaugurata in septembrie 2011.

Stadionul are o clasificare de Categoria I si o capacitate de 55.000 de locuri pentru spectatori.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri