Managerii de spitale vor fi destituiti in cazul in care unitatea pe care o conduc inregistreaza trei luni consecutiv plati restante a caror vechime este mai mare decat termenul scadent de plata, masura convenita cu Fondul Monetar International (FMI) si aprobata de Guvern.
La inceputul acestui an, agentia Mediafax a anuntat, prezentand scrisoarea de intentie convenita cu FMI, ca Guvernul va amenda contractele managerilor de spitale astfel incat acestia sa poata fi inlocuiti in urma unor evaluari trimestriale, daca spitalul inregistreaza datorii pentru trei luni consecutive.

Documentul releva totodata ca, pentru a evita cresterea datoriilor din sistem, Guvernul va transfera resurse financiare de la spitale cu competente limitate catre unitatile incluse in reteaua spitalelor regionale de urgenta.

Ministrul Sanatatii explica atunci ca trebuie blocata acumularea de arierate, deoarece, in caz contrar, sistemul sanitar va ramane cu datorii.

Decizia de destituire a managerilor de spitale ale caror unitati inregistreaza datorii trei luni consecutiv a fost luata de Guvern prin ordonanta de urgenta, cu putin inaintea reuniunii board-ului FMI privind evaluarea finalaa a actualului acord.

Conform legii, spitalul public este condus de un manager, persoana fizica sau juridica, numit prin ordin al ministrului.

Managerul incheie un contract cu Ministerul Sanatatii pe o perioada de maximum trei ani, contract de management care poate insa inceta inainte de termen in urma evaluarii anuale sau "ori de cate ori este nevoie", efectuata pe baza criteriilor de performanta si a criteriilor specifice stabilite prin act administrativ al conducatorilor ministerelor, inclusiv in functie de situatia platilor restante.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri