Holcim Romania, unul dintre cei mai importanti producatori de ciment, betoane si agregate, anunta extinderea serviciilor Laboratorului Regional Progresu, situat langa Bucuresti. Laboratorul este operat de Centrul Tehnic, care ofera servicii de consultanta si suport tehnic de ultima generatie pentru toate aplicatiile din domeniul constructiilor.
Pentru a extinde serviciile laboratorului Progresu, compania Holcim Romania a investit in ultimele sase luni peste 350.000 de euro. Acesta a fost construit initial in anul 2005, dar in ultimele luni ale acestui an a beneficiat de imbunatatiri tehnologice.
Centrul Tehnic dispune de laboratoare mobile, prin care poate oferi asistenta tehnica chiar la locul de punere in opera, prin verificari ale calitatii betonului proaspat sau ale betonului intarit din elementele structurale ale unei constructii, precum si ale straturilor gata executate din componenta structurilor rutiere.
Laboratorul Progresu este cel de-al doilea centru regional deschis de Holcim Romania, dupa cel de la Turda, care ofera servicii similare cu cel din Bucuresti pentru zona de nordvest a tarii. Investitiile in modernizarea celor doua laboratoare se ridica la peste 600.000 de euro in ultimii doi ani.
„Ne propunem ca centrul din Bucuresti sa ofere servicii pentru toate tipurile de lucrari de constructii si infrastructura care se vor deschide in perioada urmatoare”, a declarat Rossen Papazov, director de marketing si vanzari Holcim Romania.
Personalul Holcim din cadrul laboratorului urmareste calitatea structurilor din beton simplu si beton armat, prin incercari distructive sau nedistructive, precum metoda ultrasonica de impuls, cea de duritate superficiala si cea combinata, determina pozitia si orientarea armaturii, grosimea stratului de acoperire cu beton si monitorizeaza evolutia rezistentelor betonului in situ, cu echipamente speciale.
Pe segmentul lucrarilor de infrastructura, laboratorul Holcim are posibilitatea de a realiza toate verificarile care sunt necesare pentru efectuarea lucrarilor de imbunatatire si stabilizare a tuturor tipurilor de pamant (coezive si necoezive) si pentru a evalua calitatea lucrarilor executate.
Holcim a investit in Romania pana in prezent peste 700 de milioane de euro in implementarea celor mai bune tehnologii disponibile in unitatile de productie pe care le detine. In 2013, Holcim Romania va investi 18 milioane de euro in lucrari de intretinere, eficientizarea productiei si reducerea consumului de energie.
Holcim (Romania) S.A. detine 2 fabrici de ciment in Campulung si Alesd, o statie de macinare si un terminal de ciment la Turda, 15 statii ecologice de betoane, 3 statii de agregate, 2 statii de lianti speciali si un terminal de ciment in Bucuresti. Holcim (Romania) S.A. are aproximativ 1.000 angajati. Pentru mai multe informatii, va rugam sa vizitati websiteul companiei la www.holcim.ro
Holcim este unul dintre cei mai importanti furnizori de ciment si agregate (nisip si pietris), betoane si asfalt, dar si servicii aferente acestor domenii de activitate. Grupul detine participatii minoritare si majoritare in circa 70 de tari, pe toate continentele.
Principalii concurenti ai Holcim pe piata locala sunt Carpatcement (parte a grupului german Heidelbergcement) si filiala locala a grupului francez LaFarge.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri