Carnea de mici congelata in care s-a depistat salmonella era depozitata la Kaufland Ploiesti, reprezentantii lantului de hipermarket-uri precizand ca este vorba de un singur produs, cu carne de pasare, care se vinde foarte putin in comparatie cu alte produse de carne de mici.
"In urma verificarilor interne din punct de vedere al sigurantei calitatii efectuate in mod periodic de Kaufland la Centrul Logistic din Ploiesti, s-a constatat, la un singur articol de la un singur furnizor, o suspiciune de infestare cu salmonella. Este vorba de un produs congelat, mici congelati Delicia cu carne de pasare - 1 kilogram, cu termen de valabilitate 23.10.2013", spun reprezentantii companiei, intr-un raspuns la solicitarea agentiei Mediafax.

Acestia mai precizeaza ca este vorba despre un articol cu rulaj nesemnificativ in comparatie cu celelalte produse de carne de mici, ce are totodata o cota medie de 0,12 la suta pe zi, din vanzarea totala de produse congelate per magazin.

Reprezentantii Kaufland mai atrag atentia ca nu a fost gasita salmonella in carne de mici proaspata si ca articolele congelate care contin carne de pasare sunt predispuse la infestare cu salmonella.

"Micii care nu contin carne de pasare sunt siguri pentru consum", se arata in incheiere.

Potrivit unui comunicat de luni seara al Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA), carnea de mici infestata cu salmonella a fost depistata in urma unui control din 30 mai, cand au fost prelevate de la un depozit de produse congelate cinci probe din carne preparata pentru mici, produsa de o unitate de procesare a carnii din Neamt.

In urma analizelor efectuate in laboratorul Directiei Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Prahova, in 7 iunie, s-a depistat prezenta Salmonella spp. in probele analizate, iar imediat a fost declansata alerta prin Sistemul Rapid de Alerta pentru Alimente si Furaje (SRAFF).

Din primele date ale anchetei a rezultat ca depozitul de produse congelate a receptionat, in data de 29 aprilie 2013, cantitatea de 840 de kilograme de carne preparata de mici. Din aceasta cantitate, pana la data de 7 iunie a fost livrata, in 23 de judete, o cantitate de 635 de kilograme.

Celelalte 205 kilograme de produs, care se aflau in stoc, au fost retinute in depozitele din judetul Prahova.
De asemenea, DSVSA Prahova a notificat directiile sanitare din judetele in care a fost distribuit produsul respectiv, care au declansat, la randul lor, procedura de retinere oficiala.

Conform procedurilor, tulpina de salmonella izolata din probele de carne de mici a fost expediata catre Institutul de Igiena si Sanatate Publica din Bucuresti, pentru tipizare. Analizele pentru tipizarea Salmonella spp dureaza intre sapte si 10 zile.

Marti, reprezentantii DSVSA Suceava au anuntat ca o cantitate de 25 de kilograme de carne de mici a fost pusa sub sechestru, aceasta fiind depistata in doua din cele trei magazine Kaufland din judet, in urma alertei privind lotul de carne de mici infestata cu salmonella.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri