Anul trecut au fost identificate la nivelul Bucurestiului 1.512 persoane fara forme legale de munca, in timp ce in primele sase luni cifra se situeaza in jurul a 1.200 de persoane, a spus Marilena Balabuti, inspector sef adjunct ITM in cadrul conferintei HR 2.0 organizata de wall-street.ro in parteneriat cu Lugera, PeliFilip, BestJobs, Signal Iduna.
Cele mai multe persoane identificate fara forme legale de munca activau in domeniul constructiilor si prestari servicii, potrivit datelor ITM.

Tot in Bucuresti existau anul trecut 600.000 de zilieri, in timp ce in perioada aprilie-mai au fost identificati 50-60.000 de zilieri.

Potrivit Marilenei Balabuti, numarul sanctiunilor aplicate a crescut anul acesta, in unele luni existand chiar o dublare a acestora.

Un alt aspect sesizat de reprezentantul ITM este existenta unui numar redus de contracte colective de munca. Astfel, anul trecut numarul acestora era de 700, in timp ce dupa primele sase luni din acest an numarul era de 300 de contracte colective de munca.

Cristina Savuica, Lugera: Pentru un singur job am primit 981 de CV-uri. Oamenii sunt disperati

Sursa foto: Fotografiiprofesionale.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri