Gregory Tour, transportatorul al carui autocar a fost implicat intr-un accident tragic duminica, in urma caruia 19 cetateni romani au decedat, este o companie cu afaceri de aproape 8 mil. lei si 5 angajati.
Potrivit datelor de la Registrul Comertului, compania Gregory Tour Holiday este detinuta integral de Viorica Ioana Grigore, iar persoana imputernicita este Grigore Mihaela Iuliana. In 2012, firma figureaza ca avand un numar mediu de 5 angajati si un profit net de peste 230.000 lei, la afaceri nete de 7,99 mil. lei.

In 2011, compania figureaza cu afaceri si profit mult mai mic, castigul net fiind de sub 1.000 lei spre exemplu. Motivul afacerilor foarte reduse din 2011 este faptul ca firma a fost infiintata la finalul acelui an.

Totusi, activitatea Gregory Tour pe piata locala este de peste 10 ani, pana la infiintarea Gregory Tour Holiday, Grigore Mihaela Iuliana si Grigore Stefan detineau in proportii egale compania Gregory Tour Serv, firma care este insa in prezent in insolventa, administrator judiciar fiind Rominsolv. Printre creditorii companiei Gregory Tour Serv se numara Marfin Leasing si Credit Europe Bank, potrivit datelor de pe Tribunalul Bucuresti. In 2011, anul in care a intrat in insolventa, firma a inregistrat o pierdere de peste 500.000 lei.

Directorul firmei de transport Gregory Tour, Stefan Grigore, care opera autocarul prabusit in Muntenegru, a declarat dupa accident ca autovehiculul avea toate verificarile tehnice la zi, iar soferii aveau experienta de cel putin zece ani, fara niciun incident pana acum.

Marius Usturoi, directorul Maree Travel, agentia de turism care a organizat circuitul, a precizat ca agentia sa a mai lucrat cu Gregory Tour, care opereaza pe numeroase circuite, si ca nu a existat nicio problema pana acum. El a spus ca nici transportatorul nu isi explica cum s-a produs accidentul, sustinand ca autocarul si soferii erau in cea mai buna stare.

Atat agentia de turism, cat si operatorul de transport au spus ca trimit reprezentanti in Muntenegru.

Usturoi a spus insa ca agentia va renunta la serviciile firmei de transport, intrucat este fara precedent ceea ce s-a intamplat.
Marius Usturoi a precizat ca, in 15 ani de activitate, agentia nu a avut nici cel mai mic incident. El a explicat ca, atunci cand este ales operatorul de transport, se au in vederea calitatea autocarelor, licentele de transport, experienta soferilor si toate celelalte elemente prevazute de legislatie.

Marrea a inregistrat o cifra de afaceri neta de 64 mil. lei si un profit net de 26.500 lei in 2012

Un autocar al Gregory Tour cu 46 de turisti romani la bord s-a prabusit in Muntenegru. In urma accidentului, potrivit celor mai recente informatii, citate de Mediafax, 19 cetateni romani au murit.

Update: 25 iunie

Oficialii Rominsolv au explicat situatia firmei in insolventa si relatiile comerciale dintre cele doua entitati juridice
.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri