Producatorul de ciment Carpatcement Holding, parte a grupului german HeidelbergCement, si-a bugetat pentru acest an afaceri de 834,8 milioane lei, in crestere cu 3,3% fata de 2012, si un profit brut de 174,9 milioane lei, mai mic cu 4,9%, scrie Mediafax.
Carpatcement Holding, cea mai importanta companie controlata de producatorul german de materiale de constructii in Romania, estimeaza ca isi va majora productia de ciment cu 1,9% in acest an, la 2,8 milioane tone.

Programul de investitii al producatorului de ciment din acest an se ridica la 25,1 milioane lei, vizand in principal inlocuiri de echipamente (10,2 milioane lei), dar si investitii strategice (9,7 milioane lei).

Bugetul de venituri si cheltuieli pentru acest an a fost aprobat la finele lunii mai.

Productia de ciment din Romania a totalizat 7,7 milioane tone in 2012, fata de 7,6 milioane tone in anul precedent, potrivit datelor patronatului de profil CIROM.

Carpatcement Holding detine trei fabrici de ciment, la Bicaz (judetul Neamt), Deva (Hunedoara) si Fieni (Dambovita). Grupul german este prezent in Romania si prin companiile Carpat Beton si Carpat Agregate.

Potrivit datelor comunicate la finele lunii aprilie, afacerile din Romania ale grupului german HeidelbergCement au scazut cu 7% in 2012, la 195 milioane euro, influentate negativ de conditiile meteo din primele patru luni, dar profitul net a crescut cu 12,5%, la 36 milioane euro, avansul fiind datorat, printre altele, unor restructurari de costuri.

HeidelbergCement concureaza pe piata locala a cimentului cu alti doi mari producatori la nivel mondial, Lafarge (Franta) si Holcim (Elvetia).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri