Guvernul ar putea conveni cu SOCAR, in luna iulie, vanzarea Oltchim, daca grupul azer este interesat de achizitia combinatului din Ramnicu-Valcea, a declarat, joi, Gherghe Piperea, reprezentantul administratorilor judiciari ai companiei de stat.
"Daca SOCAR este pregatit de preluarea Oltchim, noi putem sa vindem intr-o luna. Nu trebuie sa asteptam pana in octombrie, cand este aprobat planul de reorganizare. Am pus la punct o procedura, sa construim un SPV (vehicul de investitii) si cred ca pana in iulie incheiem aceasta procedura si putem previnde Olchim catre SOCAR", a spus Piperea.

El a aratat ca este important interesul SOCAR pentru Oltchim deoarece compania este un actor important si credibil.

"Suntem asaltati de tot felul de ciudati. Din aceasta cauza vrem sa inchidem procedura de selectie. Nu sunt la fel de celebri ca cel din septembrie 2012 (cand la prima incercare de vanzare a Oltchim adjudecatar a fost declarat omul de televiziune Dan Diaconescu, n.r.), dar cam pe acolo", a adaugat Piperea.

Piperea a precizat ca pana in momentul vanzarii este important sa fie obtinuta finantarea pentru activitatea curenta, circa 25 milioane de euro.

Guvernul a propus companiei petroliere azere de stat SOCAR sa preia Oltchim, aflat in insolventa de la inceputul acestui an, reprezentantii potentialului investitor afirmand ca vor analiza situatia inainte de a lua o decizie.

Subiectul Oltchim a fost abordat intr-o discutie purtata joi de premierul Victor Ponta, aflat in vizita oficiala in Azerbaidjan, cu conducerea SOCAR.

Combinatul Oltchim se afla in insolventa din luna ianuarie a acestui an, iar privatizarea a esuat anul trecut intrucat Dan Diaconescu nu a platit suma la care s-a angajat, respectiv 45 milioane de euro.

La inceputul acestui an, compania petroliera azera de stat SOCAR a anuntat ca a ajuns la o retea de 14 benzinarii in Romania si va continua sa deschida noi unitati, in orasele Bacau, Focsani si Roman.

Compania azera de stat are retele de benzinarii in Elvetia, Romania, Ukraina si Georgia si produce anual 60 de milioane de tone de petrol si 30 de miliarde metri cubi de gaze naturale.

Recent, SOCAR a castigat controlul companiei grecesti DESFA, operatorul retelei de transport al gazelor naturale din Grecia, dupa retragerea grupului Gazprom din cursa.

In urma cu trei ani, SOCAR anunta ca este interesata sa coopereze cu Oltchim si sa isi vanda produsele petrochimice pe piata romaneasca, precizand atunci ca acest lucru nu inseamna ca vrea sa cumpere ceva in Romania.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri