Piata de polistiren expandat din Romania s-a dublat in perioada 2011-2012, in special pe fondul reabilitarii termice a cladirilor, pentru urmatorii doi ani premisele de crestere fiind moderate, compania de consultanta Neomar estimand o evolutie usoara de 4-7% anual.
“In 2012 piata de polistiren expandat s-a ridicat la circa 5.6 milioane de metri cubi in volum si la 160-165 de milioane de euro in valoare, marcand o crestere cu circa 4% comparativ cu anul precedent. Putem observa practic o noua re-plafonare a pietei in intervalul 2011-2012 la un nivel cu circa 90% mai mare decat media anilor 2007-2010. Aceasta dublare a dimensiunii pietei de polistiren expandat este aproape exclusiv generata de programul de reabilitare termica a locuintelor care s-a consolidat in anul pre-electoral 2011”, a declarat Bogdan Funieru – directorul companiei de cercetare Neomar.

Pentru intervalul 2013-2015, premisele de crestere sunt moderate (4-7% anual) si vor fi generate aproape exclusiv de dinamica fondurilor alocate reabilitarii termice.

Dimensiunea cantitativa a pietei a fost estimata tinand cont de importul de materie prima (polistiren expandabil) si de consumul specific necesar pentru producerea unui metru cub de EPS.

Analiza pietei polistirenului expandat din Romania face parte dintr-o suita de studii si analize realizate de Neomar Consulting pe piata constructiilor si materialelor de constructii care mai include: panouri termoizolante, sisteme de invelitori, materiale de zidarie, prefabricate din beton, produse siderurgice si altele.

Neomar Consulting este o companie specializata in realizarea de studii de piata si analize sectoriale in domeniul industrial si al materialelor de constructii, activa pe piata din 2004.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri