Compania germana Conergy va dezvolta primul sau sistem de acoperis cu panouri fotovoltaice din Romania, cu o capacitate instalata de 540 de kilowati, pe o suprafata de 8.200 de metri patrati, in cartierul Titan din Capitala, pe acoperisul unitatii de productie a unui producator de bauturi racoritoare.
Conergy se va ocupa de proiectarea si dezvoltarea centralei fotovoltaice, precum si de furnizarea de module si invertoare. Compania germana va asigura si managementul de proiect dar si punerea in functiune a centralei fotovoltaice de pe acoperisul producatorului de bauturi racoritoare, al carui nume nu a fost facut public.

Compania a intrat pe piata energiei solare din Romania cu un parc fotovoltaic de 2,2 megawati, pe care il dezvolta la Bobicesti, in apropiere de Craiova, in parteneriat cu firma Solanna Investment. Constructia acoperisului solar va reprezenta cel de-al treilea proiect al companiei pe piata locala, dupa parteneriatul cu Solanna si un al doilea proiect de 2 megawati.

Aproximativ 2.200 de module "P-Series" care vor fi instalate vor livra in jurul a 566.000 de kilowati-ora de energie verde pe an, cu care cele 17 invertoare vor alimenta reteaua locala de electricitate.

Potrivit companiei, productia va fi suficienta pentru a furniza electricitate pentru mai mult de 160 de gospodarii. In același timp, instalatia fotovoltaica va reduce emisia de CO2 cu aproximativ 280 de tone in fiecare an, echivalent cu un necesar de 28 de hectare de padure pentru a absorbtia acestor emisii in aceeasi perioada de timp.

Conergy, cu activitate in peste 40 de tari, se dezvolta in Romania prin intermediul diviziei din Italia.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri