Marius Dan, fondatorul Tudor Personal Tailor, un business care ofera servicii de croitorie personalizata pentru barbati si care anul trecut a avut venituri de circa de 225.000 de euro, vrea sa ajunga la o cifra de afaceri de 10 milioane de euro in trei ani si sa deschida magazine acolo unde sunt “clienti potenti si potentiali”, a declarat antreprenorul in cadrul emisiunii Start-Up Wall-Street.
Marius Dan a adaugat ca veniturile de 10 milioane de euro la care vrea sa ajunga businessul in trei ani vor include si vanzarile din doua, maximum trei tari mature din Europa de Vest.

De altfel, Marius Dan si Alin Copindeanu, cei doi actionari ai Tudor Personal Tailor, au de gand ca pana la finalul anului sa deschida un magazin pe Riviera franceza in orasul Monte Carlo, iar in 2014 la Londra. Investitia in magazinul de la Monte Carlo este de circa 100.000 de euro.

“Monte Carlo si Londra sunt orase in care un brand confirma pentru ca accesul este dificil. Vrem sa fim acolo unde sunt clienti potenti si potentiali. Iar Riviera franceza este un loc pentru industria luxului. Acolo sunt oameni care cumpara cu usurinta, dar pentru care trebuie sa confirmi ca esti mereu la aceeasi calitate”, a explicat Marius Dan, in emisiunea Start-Up wall-street.ro, moderata si realizata de jurnalistul de business Claudiu Vrinceanu (vrinceanu.ro).

In prezent Tudor Personal Tailor, un business fondat in 2009, are trei magazine: doua in Bucuresti (in zona Unirii si in Hotelul Hilton) si unul la Cluj Napoca. Fondatorul afacerii a afirmat ca in perioada urmatoare va deschide un nou magazin in afara Bucurestiului, dar nu a precizat unde.

Vrea afaceri de un milion de euro in 2013

In general un magazin are intre trei si cinci angajati.

In 2012 businessul a avut o cifra de afaceri in jurul a 225.000 de euro, iar pentru anul acesta Marius Dan estimeaza venituri de un milion de euro. Compania are o marja de profit in jurul a 8-10%, dar profitul este reinvestit.

“Anul acesta se anunta un an bun. Afacerea noastra este una sezoniera, cu varfuri primavara si toamna. Iar un varf de vanzari poate inseamna si afaceri de 110-120.000 de euro pe luna. Dar sunt si perioade in care facem de doua, trei ori mai putin”, a adaugat Dan.

Cel mai scump costum vandut anul acesta: peste 2000 de euro

Un costum creat de Tudor Personal Tailor costa in medie in jur de 1.900-3.400 de lei, dar exista si costume care pot ajunge la preturi de 1.500-2.000 de euro.

Cel mai scump costum vandut anul acesta a fost de peste 2.000 de euro.

“Sunt romani care investesc anual in propria imagine zeci de mii de euro. Sunt oameni care au haine care ocupa un spatiu egal cu o sugraferie. In medie, un om de business roman are in jur de 5-7 costume, ceea ce este un numar corect”, a mai spus fondatorul Tudor Personal Tailor.

O mare parte dintre clientii boutique-lui de creatie vestimentara sunt antreprenori, cu varste de peste 30 de ani.

“Ei au nevoie de o garderoba corecta, nu neaparat fashion. Mare parte dintre ei au temele facute, adica stiu foarte clar care le este stilul si au experimentat si alte servicii asemanatoare in Europa de Vest. Ceea ce facem noi este foarte dezvoltat in Occident”, a explicat antreprenorul.

Marius Dan: Am avut perioada in care m-am intrebat foarte serios in ce m-am bagat

Firma a fost infiintata la sfarsitul anului 2009, iar investitia initiala in Tudor Personal Tailor a fost de 14.000 de euro. Banii investiti de Marius Dan au provenitt de la parinti si din economiile proprii si au fost utilizati pentru cumpararea de materiale, mai exact a lanei din Italia.

La inceput costumele erau realizate in Ungaria, dar din toamna lui 2010 acestea sunt confectionate de doi producatori romani.

“Tudor Personal Tailor este o afacere lansata cu pasiune si nebunie, este un business de apartament, care a inceput in cartierul Vitan din Bucuresti. Am inchiriat un apartament si apoi am dat telefoane la prieteni si oameni pe care ii citeam in publicatiile de business. Primul an a fost foarte greu, am avut si perioade in care m-am intrebat foarte serios in ce m-am bagat. Insa, cel mai frumos a fost la inceput, cand aveam un computer si un birou si nu stiam cand sa trimit factura, cand sa sun”, povesteste Marius Dan despre inceputurile afacerii.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri