NIS (subsidiara companiei rusesti Gazprom Neft) si compania ungara Acoustic Geophysical Services (AGS) au incheiat un contract conform caruia specialistii AGS vor efectua prospectiuni seismice 2D si 3D pe o suprafata de 545 km patrati si 84 km liniari in perimetrul Tria (Romania).
In viitor, procesarea si analizarea acestor date ar permite determinarea exacta a posibilelor structuri de foraj de sonde de explorare in perimetrul Tria si a rezervelor de petrol si gaze.

Toate lucrarile de teren au ca scop cautarea si explorarea rezervelor de petrol și gaze traditionale si vor fi efectuate folosind tehnologii recunoscute la nivel global si in stricta conformitate cu legea romana si regulile si reglementarile din industrie.

In urma rezultatele lucrarilor de explorare deja efectuate exista probabilitatea de a descoperi mai multe depozite noi de hidrocarburi pe teritoriul perimetrului Tria. Acest lucru este confirmat si de faptul ca au fost descoperite deja cateva depozite in cadrul acestui perimetru, acestea fiind exploatate de cele mai importante companii de petrol si gaze romanesti si straine. Conform planurilor, forajul primului put experimental din perimetrul Tria va demara la inceputul anului viitor, iar pana la finalul anului 2014 vor fi forate cel putin trei astfel de puturi. Investitia totala va fi de aproximativ 21,2 millioane Euro in aceasta faza de implementare a proiectului.

“Dezvoltarea de proiecte de explorare pe teritoriul Romaniei este in conformitate cu strategia de dezvoltare a NIS care prevede cresterea volumelor de productie de petrol pana la 5 milioane de tone pe an pana in 2030, in principal ca urmare a proiectelor derulate in afara Serbiei", a spus Mihail Danilin, director adjunct in departamentul de Explorare si Productie.

Explorarea in perimetrul de concesiune Tria se desfasoara cu punerea in aplicare a acordurilor privind explorarea si dezvoltarea a patru blocuri de concesiune pe teritoriul Romaniei (Тria, Baile Felix, Periam si Biled) incheiate in 2011 intre Agentia Nationala Pentru Resurse Minerale si compania canadiana East West Petroleum.

Partenerul East West Petroleum in acest proiect este NIS Petrol S.R.L., subsidiara companiei NIS in Romania, aceasta avand statutul de operator. Actiunile in acest proiect sunt impartite in felul urmator: 85% NIS Petrol S.R.L si 15% East West Petroleum. Ratificarea finala a permiselor, licentelor si aprobarilor din partea guvernului Romaniei pentru celelalte trei blocuri de concesiune se afla in procesul de obtinere. Dupa ratificarea tuturor documentelor, explorarea geologica va incepe si in aceste zone.

Compania Acoustic Geophysical Services este unul dintre cei mai importanti furnizori de servicii de explorare seismica din Europa Centrala si de Est, oferind servicii de cea mai inalta calitate in acest domeniu.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri