Afacerile grupului Arabesque, specializat in distribuitia de materiale de constructii, au scazut cu 3,8% anul trecut, in lei, la 1,906 miliarde lei, iar prognoza pentru acest an indica mentinerea rulajului la nivelul din 2012, pe fondul unei piete cu o evolutie incerta.
"Cifra de afaceri a grupului Arabesque in anul 2012 s-a ridicat la aproximativ 430 milioane euro, in timp ce in 2011 a fost de 470 milioane euro. Diferenta de 8-9% este cauzata in principal de raportarea la un alt curs valutar", a declarat directorul de marketing Arabesque, Florina Necula, relateaza Mediafax.
Distribuitorul de materiale de constructii controlat de omul de afaceri Cezar Rapotan activeaza in prezent pe pietele din Romania, cu ponderea cea mai importanta in vanzari, Republica Moldova, Serbia, Bulgaria si Ucraina. Din cele 38 de centre comerciale ale grupului, 18 sunt in Romania.
In lei, afacerile grupului s-au plasat la 1,982 miliarde lei in 2011, respectiv la 1,906 miliarde lei in anul urmator, potrivit sursei citate.
In Romania, afacerile Arabesque au inregistrat un regres de 8,8% in 2012, de la 1,715 miliarde lei la 1,564 miliarde lei, dar profitul net a crescut cu 23%, de la 34,6 milioane lei la 42,6 milioane lei. In euro, afacerile din Romania au scazut cu 13% anul trecut, de la 405 milioane euro la 351 milioane euro, calculate la cursul mediu BNR din 2011 si 2012.
Directorul de marketing Arabesque a afirmat ca rezultatele din primele sase luni sunt inca in analiza, dar la o prima vedere par similare cu cele din primul semestru al anului trecut.
"Preconizam ca afacerile Arabesque se vor mentine constante anul acesta, pe fondul unei piete cu o evolutie inca incerta. (...) Situatia din Europa isi pune amprenta si asupra regiunii prin lipsa investitiilor majore. In continuare ne putem baza mai mult pe renovari si mai putin pe aparitia proiectelor noi", a spus Necula.
Arabesque cauta in prezent locatii pentru deschiderea a 1-2 puncte noi in Ucraina, potrivit sursei citate.
"Incercam sa ne adresam mai mult persoanelor fizice din Romania pe un canal mai putin conventional in domeniul materialelor de constructii, respectiv vanzarile online. Am lansat magazinul online arabesqueonline.ro , ne preocupa dezvoltarea lui permanenta si promovarea acestuia. Deja o parte din clientii nostri descopera avantajele simplificarii achizitiilor de materiale de constructii, acestea fiind de acum la un click distanta. Pe langa oferta diversificata, avem avantajul ca asiguram transportul in orice colt al tarii", a mai adaugat Necula.
Proprietarul Arabesque controleaza si firma Brico Expert, operatorul magazinelor retailerului francez Mr. Bricolage din Romania.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri