Grupul francez Saint-Gobain, producator de materiale de constructii la nivel mondial, a deschis, marti, in comuna suceveana Stroiesti, a treia fabrica din Romania, investitia fiind de 7 milioane de euro, iar capacitatea de productie anuala de 100.000 de tone, transmite Mediafax.
Prezent la inaugurarea fabricii din Suceava, directorul grupului francez pentru Polonia, Romania si Bulgaria, Francois Xavier Moser, a declarat ca aceasta investitie a fost facuta in conditiile in care "in Europa si in lume sunt momente delicate".

El a spus ca saptamana trecuta a luat in discutie rezultatele companiei pe primele sase luni ale acestui an, reiesind ca firma este sub ceea ce si-a propus in mai multe tari, in special cele din vest, dar ca Romania este una dintre putinele tari unde exista o crestere.

"De aceea am decis sa continuam planurile strategice, chiar daca mediul nu este prielnic, dar Romania este o tara in care credem", a spus Moser.

El a mai spus ca fabrica inaugurata marti in judetul Suceava este un semnal ca acest grup doreste sa-si intareasca pozitia pe piata romaneasca.

Moser a subliniat ca grupul pe care il reprezinta are 1.100 de angajati in Romania si o cifra de afaceri de 160 de milioane de euro.

Directorul general al firmei in Romania, Mircea Popescu, a spus ca noua unitate, investitie de 7 milioane de euro, are o capacitate de productie anuala de 100.000 de tone si va deservi, pentru inceput, judetele Suceava, Botosani, Iasi si Neamt.

El a mai afirmat ca, in prezent, fabrica de la Stroiesti are noua angajati, numarul acestora urmand sa creasca pana la 25. Noua fabrica va crea, pe orizontala, 150-200 de noi locuri de munca.

Popescu a subliniat ca Saint-Gobain Weber are 180 de fabrici in 49 de tari, cu venituri anuale de 2,4 miliarde de euro si zece mii de angajati.

Weber este divizia de mortare a Saint-Gobain Construction Products Romania, parte a grupului francez Saint-Gobain.


Sursa foto: captura weber.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri