Omul de afaceri roman Gruia Stoica, care detine grupul de firme Grampet, este favorit in cursa pentru privatizarea a 75% din operatorul feroviar de marfa din Croatia, HZ Cargo, potrivit seebiz.eu.
Potrivit ministrului transporturilor din Croatia, Sinisa Hajdaš Doni, in prezent exista trei oferte pentru preluarea HZ Cargo: compania romaneasca Feroviara din grupul Grampet, Rail Cargo Austria si firma AWT din Cehia.

“Pot spune doar ca oferta romaneasca satisface conditiile. Conditiile noastre sunt de a prelua garantiile Ministerului de Finante pentru imprumutul de circa 600 de milioane si sa plateasca statului imediat 210-230 milioane kuna, sa adauge la fondul de investitii 150 de milioane si inca 70 de milioane de euro sa distribuite catre lichiditatile curente si plata salariilor. Putem spune ca valoarea a 75% din actiunile companiei ar fi de aproximativ 1,1 miliarde de dolari”, a declarat Hajdaš Doni.

Grup Feroviar Roman, companie controlata de omul de afaceri Gruia Stoica, a fost declarat castigator al procesului de privatizare la 20 iunie, oferind un pret de 202 milioane euro pentru pachetul de 51% din actiuni si asumandu-si investitii de 900 milioane lei plus 1,5 milioane euro investitii de mediu.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri