Privatizarea Plafar se va realiza prin oferirea spre vanzare unor investitori strategici/consortii de investitori, a unei cote de 51% din capitalul societatii nationale
Restructurarea Societatii Nationale Plafar se va realiza, potrivit Rompres, prin posibile parteneriate bilaterale flexibile, incheiate pe o perioada limitata, pana la momentul privatizarii, cu posibilitatea extinderii lor dupa momentul privatizarii, cu acordul investitorului strategic, si prin vanzarea activelor care nu au o contributie directa la realizarea obiectului principal de activitate al societatii nationale sau care nu au o activitate economica viabila, potrivit unui proiect de Hotarare de Guvern aflat in dezbatere.

Masurile necesare pentru implementarea Strategiei de restructurare si privatizare a Plafar vor fi intreprinse de Ministerul Economiei si Comertului, prin Oficiul Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie. Vor fi vandute activele neutilizate (spatii de depozitare, terenuri nefolosite, cladiri de birouri, ateliere mecanice, uscatoare etc), care aduc in prezent societatii cheltuieli cu amortizarea lor si cu asigurarea pazei.

Prin vanzarea acestor active se urmareste in primul rand plata datoriilor catre bugetul de stat si bugetele locale si recapitalizarea societatii, necesara in vederea retehnologizarii si modernizarii. Vanzarea activelor va putea fi realizata pana la momentul publicarii anuntului de privatizare, ulterior nemairealizandu-se modificari in structura patrimoniala a societatii.

Salariatii, membrii conducerii executive si ai consiliului de administratie sau pensionarii cu ultimul loc de munca la societate, organizati intr-o asociatie a salariatilor si fostilor salariati, vor avea dreptul de a achizitiona actiuni ale societatii nationale pana la limita de zece la suta din capitalul social al societatii, in conditiile legii.

Selectarea investitorului strategic se va realiza prin procedura selectiei competitive pe baza de oferte angajante imbunatatite si irevocabile, cu ofertantii care au facut dovada indeplinirii criteriilor de precalificare.

Avand in vedere necesitatea restructurarii si dezvoltarii societatii nationale, investitorul strategic va asigura un program de investitii pentru modernizare si dezvoltare, urmand, ca, pe masura realizarii lor, potentialii ofertanti sa majoreze capitalul social cu contravaloarea investitiilor asumate si realizate.

De asemenea, investitorul strategic va asigura un aport in numerar, cu titlu de capital de lucru, care nu va fi inclus in volumul de investitii asumat si care va putea fi utilizat pentru plata materiilor prime, materialelor necesare productiei societatii, precum si pentru plata datoriilor catre creditori. Capitalul de lucru va fi varsat in contul curent al societatii nationale in termen de trei luni de la transferul dreptului de proprietate asupra pachetului de 51 la suta din actiuni.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri