Importatorul si distribuitorul de produse electrocasnice Gorenje Romania, parte a grupului sloven Gorenje, mizeaza in acest an pe o crestere a vanzarilor de 10%, la peste 13 milioane de euro, informeaza Mediafax.
"Anul trecut vanzarile de produse Gorenje pe piata din Romania au ajuns la circa 12 milioane de euro, conform estimarilor. Pentru acest an insa, mizam pe un avans cu 10% datorita dezvoltarii retelei de distributie si a largirii categoriilor de produse", a declarat Damir Drazetic, directorul general al Gorenje Romania.

Electrocasnicele mari vor reprezenta aproximativ 70% din vanzarile companiei.

"In ceea ce priveste cota de piata pe care o detinem, acesta este cuprinsa intre 3% si 10%, in functie de categoriile de produse", a spus Drazetic.

Magazinele specializate aduc 35% din vanzarile Gorenje Romania, diferenta fiind acoperita de magazinele independente (25%), unitatile cash and carry, hypermarketuri si retele do-it-yourself (20%), vanzarile online (17%) sau cele prin retelele specializate in vanzarea de mobilier de bucatarie (3%).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri