Omul de afaceri Gruia Stoica, proprietarul Grampet-GFR (companie declarata castigatoare in procesul de privatizare a CFR Marfa), sustine ca detine" o parte serioasa" din banii pentru achizitionarea pachetului de 51% din actiuni, pentru restul fiind in discutii cu diferite institutii bancare.

"Sunt in grafic cu banii, discut si cu banci si cu fonduri de investitii, discut cu multa lume in perioada asta. Am fost si cautat de societati. S-a fisurat putin geamul din acest ping-pong pe care institutiile statului il joaca, dar am avut grija, am putin putin super glue si rezista. Bancile au constatat ca rezistam si mai mult decat atat fiecare institutie bancara are un departament de risc. Ei au zis ca noi suntem bancabili si putem merge mai departe. Nu caut 200 de milioane de euro, ci o suma mai mica pentru ca am o parte serioasa din bani", a spus Gruia Stoica in cadrul emisiunii Ora de business de la TVR1.

Anterior, Gruia Stoica declara ca GFR este tinta unui atac coordonat din partea unei grupari de interese economice si mediatice care urmareste sa decredibilizeze grupul si sa "deraieze" privatizarea CFR Marfa.

GFR a fost declarat la 20 iunie castigator in procesul de privatizare a CFR Marfa, oferind un pret de 202 milioane euro pentru pachetul de 51% din actiuni si asumandu-si investitii de 900 milioane lei plus 1,5 milioane euro investitii de mediu.

Presedintele Traian Basescu si premierul Victor Ponta au o disputa privind privatizarea CFR Marfa, Basescu cerand ca Ponta sa isi asume responsabilitatea privatizarii, iar primul-ministru solicitand avizul CSAT.

Guvernul a aprobat contractul cu GFR, in 24 iulie, sustinand insa ca tranzactia trebuie aprobata de CSAT. Presedintia a comunicat ca CSAT nu a avizat niciodata un contract de privatizare dupa incheierea licitatiei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri