"Suntem in discutii cu potentiali cumparatori. Am primit mai multe oferte decat ne-am asteptat, atat de la companii internationale, cat si nationale. Mai mult nu putem spune acum", a aratat Prigent.

GSK a anuntat, la sfarsitul lunii iunie, ca este in cautarea unui cumparator pentru fabrica de medicamente din Brasov, pe care o va inchide, in 2015, daca nu va gasi un investitor.

GSK inchide productia din Brasov. Compania cauta un cumparator pentru fabrica

GSK inchide productia din Brasov. Compania cauta un cumparator...

Pascal Prigent preciza atunci ca decizia a fost luata in urma unei analize globale de scadere a capacitatilor de productie a formelor solide.

"Doar o fabrica a fost afectata de acesta decizie globala, cea din Brasov. A fost o surpriza si pentru noi. A fost aleasa fabrica din Brasov nu din motive de calitate sau de profitabilitate, ci pentru ca nu avea flexibilitatea de a trece la o alta tehnologie si era o fabrica mai mica decat celelalte. (...) Produsele fabricate la Brasov vor fi transferate la alte fabrici ale GSK din 2014, dupa ce vom incheia perioada de gasire a unui cumparator. Vanzarile companiei nu vor fi afectate pentru ca vom aduce produsele de la acele fabrici", a aratat Prigent.

Citeste si:

Fabrica GSK are 243 de angajati. Unitatea de la Brasov, in care s-au investit aproximativ 100 de milioane de dolari, exporta peste 60% din productie in 60 de state.

GSK a cumparat, in 1996, 65% din actiunile Europharm, companie contolata de omul de afaceri Mihai Miron si care detinea o fabrica de medicamente la Brasov. In 2003, GSK a preluat si restul de 35% din actiunile Europharm.