Exporturile de incaltaminte si marochinarie ale producatorilor romani vor creste cu peste 5% in acest an, de la nivelul de 1,5 miliarde euro inregistrat in 2012, estimeaza asociatia patronala Sfera Factor, care cumuleaza 70% din productia locala si 90% din livrarile externe.
"Aceasta industrie are o orientare puternica spre export, valoarea acestuia, din 2012, de aproximativ 1,5 miliarde euro, urmand a fi depasita cu peste 5% in 2013", a declarat, intr-un comunicat, Angela Vasiliu Dimitriu, presedintele Sfera Factor, transmite Mediafax.

Producatorii romani exporta incaltaminte si produse de marochinarie in peste 150 de tari.

In perioada 3-6 septembrie, Sfera Factor organizeaza in Bucuresti Targul International de Incaltaminte, Confectii si Accesorii "Next Season", care va reuni aproximativ 100 de companii, din Romania si din strainatate.

Potrivit presedintelui Sfera Factor, aceasta editie va cuprinde si un program de asistenta si consultanta pentru producatorii romani care vor sa exporte.

Asociatia patronala Sfera Factor cuprinde peste 60 de companii si este membra a Confederatiei Europene a Producatorilor de Incaltaminte (CEC).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri