Omul de afaceri Marcel Barbut (foto), proprietarul companiei producatoare de materiale pentru constructii AdePlast, pregateste listarea grupului la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) in aceasta toamna, dupa ce initial a vrut sa faca acest pas in urma cu cinci ani.

Potrivit unor informatii aparute in Monitorul Oficial, antreprenorul roman vrea sa isi majoreze capitalul cu peste 15 milioane de euro.

Contactat de wall-street.ro, omul de afaceri a precizat ca listarea va avea loc “cat de curand”, dar nu a dorit sa dea detalii referitoare la aceasta mutare.

Nu este prima data cand Marcel Barbut planuieste sa duca AdePlast pe Bursa. In 2008, antreprenorul roman a vrut sa listeze compania pe Sibex.

AdePlast a obtinut anul trecut venituri de 41,5 milioane de euro si un profit de peste 3 milioane de euro.

Compania este specializata in productia de adezivi, mortare uscate, vopsea si polistiren expandat, avand fabrici la Ploiesti, Oradea si Roman.

Principalii concurenti ai AdePlast pe piata locala sunt Henkel (Ceresit), Baumit sau Duraziv (adezivi), Arcon, Austrotherm sau Issospor (polistiren) dar si Policolor sau Fabryo (vopsele).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri