76% din populatia oraselor mari vrea ca fondurile publice de sanatate, cat si cele dedicate programelor nationale de sanatate specifice, sa aiba o distributie mixta, atfel incat sa fie directionate atat catre unitatile de stat, cat si catre cele private, arata un studiu realizat de GfK.

Procentul este si mai mare in cazul celor care au beneficiat deja de servicii de sanatate privata - 80%.

De altfel, doar 58% dintre locuitorii oraselor mari din Romania stiu ca o parte din serviciile clinicilor/ spitalelor private sunt finantate din fondul asigurarilor de sanatate, fiind accesibile platitorilor de contributii catre C.N.A.S.

Studiul mai releva faptul ca un procent important al populatiei si-ar dori sa existe o transparenta mai mare privind modul de alocare a fondurilor de sanatate, iar 99% din populatie doreste ca intreaga legislatie in domeniul medical sa fie previzibila si stabila, doar 1% declarand ca nu stiu sau le este indiferent acest aspect.

Tot in acest context, populatia chestionata a sustinut ca pentru dezvoltarea unui sistem medical performant sunt esentiale urmatoarele premize: calitatea personalului medical (97%) legislatia stabila/ previzibila (94%), precum si suma de bani alocata din bugetul de stat pentru sanatate (94%).

Studiul GFK, realizat la cererea MedLife, a fost desfasurat in perioada 29 iulie – 5 august, pe un esantion de 500 de persoane, reprezentativ pentru populatia cu varsta intre 18-55 ani din orasele mari din tara cu peste 200.000 de locuitori.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri