Compania Prospectiuni Bucuresti (PRSN), controlata de omul de afaceri Ovidiu Tender, a investit in primele opt luni 80,5 milioane lei (18 mil. euro) pentru dezvoltarea capacitatilor de lucru necesare extinderii activitatii si va angaja in perioada urmatoare 400 de persoane, in tara si strainatate.

"Pana relativ recent, pentru activitatile internationale era suficient doar personalul din Romania, insa dezvoltarea accelerata din ultimii ani ne-a determinat sa facem angajari si din alte state, deoarece avem nevoie de toti romanii la nivel local", a declarat, intr-un comunicat, directorul general al companiei, Gehrig Schultz.

Comunicatul precizeaza ca Prospectiuni a creat, in primele opt luni ale anului curent, peste 1.000 de locuri de munca, dintre care 41 permanente si restul sezoniere.

In prezent, Prospectiuni are 3.200 de salariati, iar in perioada urmatoare va mai angaja 400 de oameni pentru a lucra temporar in cadrul unor contracte desfasurate in Romania.

Prospectiuni isi desfasoara activitatea pe patru continente si din acest motiv recrutarile de personal nu sunt doar din Romania, se mai arata in comunicat.

Prospectiuni este furnizor de servicii geofizice si geologice si are operatiuni in Europa si Africa de Nord si de Vest. Compania a avut anul trecut o cifra de afaceri de 314 milioane lei (70,5 milioane euro) si un profit brut de 23,7 milioane lei (5,3 milioane euro).

Ovidiu Tender detine 55,7% din actiunile Prospectiuni, prin firma Tender SA Timisoara, iar SIF Muntenia (SIF4) are 11,82%.

Actiunile Prospectiuni s-au tranzactionat marti la Bursa de Valori Bucuresti la pretul de 0,153 lei. La aceasta cotatie, compania avea o capitalizare de 110 milioane lei (24,5 milioane euro).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri