Iubitorii de arta din Capitala pot admira un nou spatiu dedicat operelor romanesti, intr-o noua galerie si o casa de licitatii, deschisa sub numele Grimberg, cea mai importanta lucrare expusa fiind un tablou semnat de Nicolae Tonitza, "Fata in rosu", conform Mediafax.

Inaugurarea Galeriei de Arta Grimberg a avut loc recent prin vernisajul expozitiei "Capodopere ale picturii romanesti, intre academism si modernism", care a adus in prim plan lucrari de arta ale unor nume celebre, precum Gheorghe Tattarescu, Theodor Aman, Constantin Artachino, Nicolae Vermont, Samuel Mutzner, Nicolae Tonitza, Theodor Pallady, Gheorghe Petrascu, Camil Ressu, Iosif Iser, Nicolae Darascu, Ion Tuculescu, Rudolf Schweitzer-Cumpana, Leon Alexandru Biju, Tibor Erno, Jozsef Klein si Corneliu Baba.

"Mi-am propus sa deschid aceasta galerie de arta si casa de licitatie din dorinta de a continua activitatea mea in campul artelor vizuale, inceputa acum mai bine de 20 de ani, activitate legata de o pasiune si mai veche a mea, pasiunea pentru literatura. Desi am fost indrumat de catre familie catre o cariera inginereasca, inclinatia catre domeniul umanist a prevalat. Inca de dinainte de Revolutie umblam prin anticariate, cautam si citeam carti frumoase, colectionam stampe japoneze viu-colorate. Din acest motiv, un anticar batran, care avusese vreme de 17 ani un magazin in Franta, mi-a spus intr-o zi: «Stefane, te-ai nascut prea tarziu. Ceea ce cauti tu si ceea ce iti place tie apartine unei lumi apuse care nu o sa se mai intoarca niciodata». Dupa Revolutie, in 1992, din dorinta de a ma reintalni cu lucrurile frumoase care imi placeau atat de mult, am deschis o galerie de arta pe Calea Victoriei, cu numele marelui umanist in renascentism. Da Vinci", a declarat Stefan Grimberg, la vernisajul expozitiei.

De asemenea, Grimberg a declarat ca proiectul a inceput pe 1 august, subliind ca echipa va incerca sa organizeze o prima licitatie a Casei Grimberg.

"Nu avem inca fixata locatia. Cu cat vom gasi locatia mai repede, care trebuie sa fie foarte luxoasa, pentru ca exista case de licitatii care ofera aceasta bucurie de a face licitatii cu spectacol in locatii premium, ceea ce vrem si noi sa oferim, altfel ar insemna ca ne-am prezentat sub nivelul lor si nu e cazul, vom face doua licitatii sau una singura", a mai relatat acesta.

Grimberg a declarat ca este mai usor sa intri pe o piata in scadere decat pe una in ascensiune, costurile de intrare de piata fiind mai reduse si atentia lumii fiind indreptata mai mult catre afacerea deschisa.

"Daca este o piata in crestere, lumea se uita mai mult spre valorile care se pompeaza in piata, mediatizarile asupra preturilor. Daca este o piata in scadere, lumea se uita mai mult la frumosul, la poveste, la frumusetea din spatele acestei povesti despre arta", a mai punctat Grimberg.

Pe langa Galeria de Arta, Grimberg va deschide si o casa de licitatie care va desfasura prima sesiune pana la sfarsitul acestui an. Licitatiile vor include, intr-o prima etapa, pictura si sculptura de valoare, din plastica romaneasca, acestora adaugandu-li-se in licitatiile ulterioare piese de arta decorativa, orfevrarie, orologerie si bibliofilie.

Valoarea plastica a lucrarilor expuse este foarte ridicata, similara si adeseori superioara unora dintre lucrarile expuse in muzee. Aceasta este foarte dificil de apreciat in cifre, evoluand contextual in raport cu fluctuatiile pietei de arta.

Estimarea fondului de licitatie, care include lucrari extrem de valoroase incredintate de colectionari Casei de Licitatie Grimberg, in urma unui indelungat parteneriat de peste 20 de ani, poate fi situata in jurul cifrei de 5 milioane de euro.

Sursa foto: http://grimberg.ro/fondator/grimberg-stefan-iosif

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri