Radu Timis, proprietarul CrisTim, unul dintre cei mai importanti jucatori din industria carnii, l-a numit pe Gheorghe Pogea, fost ministru de finante in cabinetul Boc (2008-2009), in pozitia de director general al companiei. “Este unul dintre cei mai capabili pe zona financiara, un profesionist desavarsit”, a motivat pentru wall-street.ro Timis.

Gheorghe Pogea a fost numit recent in functia de director general al CrisTim, urmand sa coordoneze alaturi de Nicolae Danciu (fost senior manager in cadrul real,- Hypermarket) un grup cu afaceri de 77 mil. euro anul trecut. Radu Timis se va implica in continuare in activitatea companiei, deciziile urmand sa fie luate impreuna cu cei doi executivi.

“Gheorghe Pogea a fost numit in functia de director general in urma cu 2 luni. A oferit consultanta timp de 7-8 luni pe partea de modele de vanzare, eficienta vanzarilor, identificarea zonelor in care exista pierderi. Consider ca este un profestionist desavarsit, unul dintre cei mai capabili pe zona financiara. Deja se vad primele rezultate, a crescut eficienta companiei de la numirea sa”, a explicat Radu Timis.

Proprietarul CrisTim estimeaza un avans de 10% al afacerilor pentru acest an, insa focusul va fi pe profitabilitate, dupa ce anul trecut compania a raportat pierderi de 1,8 mil. euro dupa un profit de 2,5 mil. euro in 2011.

“Doar companiile care vor avea un management puternic vor reusi. Piata pe care activam se consolideaza, piata Asiei se va deschide cel mai probabil in 2 luni, piata Rusiei este in discutii. Analizam cele doua mari piete de peste 2 ani. Piata Asiei este deja deschisa pentru carnea de vita si de porc, se va deschide pentru preparatele din carne”, a mai spus Timis.

Informatia referitoare la numirea lui Pogea in functia de director general al CrisTim a fost publicata de Ziarul Financiar.

Gheorghe Pogea a fost ministru de Finante in perioada decembrie 2008 – decembrie 2009, numele sau fiind asociat de introducerea impozitului forfetar. Pogea a mai ocupat in perioada 1996-2000 functia de director general al Siderurgica Hunedoara, respectiv director general al Titan Mar si Marmosim (2001-2008), companii detinute de Adriean Videanu.

Pogea este absolvent al Institutului Politehnic Bucuresti si detine titlul de doctor in stiinta si ingineria materialelor.

Radu Timis a pus bazele companiei CrisTim in anul 1994, alaturi de sotia sa Cristina.

Principalii jucatori din industria carnii sunt alaturi de CrisTim Angst, Carmolimp, Aldis, Elit Cugir.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri