Pasionati de parasutism si zbor de peste 15 ani, Dragos si Bogdan Boeru au deschis primul centru privat de parasutism din apropierea Capitalei in urma cu trei ani: TNT Brothers. Pe termen lung vor sa transforme baza de la Clinceni in cel mai importat centru de parasutism din Europa Centrala si de Sud-Est.

Business-ul TNT Brothers a pornit de la pasiunea pentru parasutism, pe care Dragos si Bogdan Boeru au descoperit-o in copilarie, inspirati fiind de tatal lor, parasutist militar.

In 2002, Dragos si Bogdan s-au inscris la cursurile de parasutism ale Aeroclubului Romaniei. Un an mai tarziu, Bogdan pleca cu o bursa in Franta. Pe langa studii, Bogdan si-a continuat pasiunea si s-a in inscris la un centru privat de parasutism. Acolo a avut posibilitatea sa practice sportul la un alt nivel, mult mai performant decat in Romania.

Din 2003 pana in 2008, Dragos si Bogdan urmeaza cursuri de perfectionare in Spania, Germania, Franta, Ungaria, Italia.

“In Franta a fost primul nostru contact cu nivelul la care a evoluat parasutismul. In Franta putem spune ca am facut scoala cu adevarat! De la drop zone-urile din Germania am invatat cat de importante sunt rigoarea si siguranta. Din Spania am luat temperamentul si pasiunea, din Cehia, profesionalismul. Fiind o tara care a tecut ca si Romania prin comunism, exemplul lor ne-a inspirat ca lucrurile se pot face. Cand ne intorceam in tara eram printre putinii parasutisti romani de la acea vreme care dobandeau cunostinte in domeniu, care investeau in echipamente din ce in ce mai performante, in cursuri de perfectionare cu instructor din afara”, spune Bogdan Boeru.

De exemplu, in 2003, in timp ce se afla in Franta, la Toulouse, Bogdan a realizat in 3 luni de zile tot atatea salturi cate facuse in Romania intr-un an si jumate. Dar de la o inaltime de 4.000 de m. Pana atunci, in Romania cei doi frati au avut ocazia sa sara doar de la 1.000 de metri. Revenind in tara, cei doi frati au continuat sa sara la un aerodrom privat la Tuzla, si dupa aceea, au urmat, pe rand, centre de parasutism din Bulgaria, Ungaria, Spania, Italia, Cehia, Germania, Franta, Dubai.

In 2006, cei doi frati au hotarat sa isi infiinteze propriul centru privat de parasutim din Bucuresti si asociatia sportiva TNT Brothers prin care sa promoveze acest sport si in Romania.

Pana la lansarea TNT Brothers in 2010, au trecut patru ani care au insemnat organizare, infrastructura si management.

Investitia initiala a fost de aprox. 300.000 de euro, fonduri proprii si finantari generate in aproximativ 8 ani. Terenul si avionul au fost primele investitii majore. Ulterior au investit intr-un hangar pentru depozitarea echipamentelor si avionului, un bar si o zona de relaxare, infrastructura moderna, parcare.

In cei trei ani de activitate, centrul TNT Brothers si evenimentele organizate de ei au fost vizitate de peste 200 de parasutisti licentiati internationali din Franta, Germania, Canada, Bulgaria, SUA, Spania, Italia, Austria, Norvegia, Cehia, Ungaria, Belgia.

“Anul acesta cei mai multi clienti, parasutisti licentiati, in afara de cei din Romania, au fost din Franta, Germania, Bulgaria si Anglia. Ne bucuram de asememea ca la festivalul de parasutism pe care il organizam de doua ori pe an, Bucharest Skydiving Boogie, vin din ce in ce mai multi parasutisti din afara. Avem un client care vine din Canada inca de la prima editie din 2011. Vin de asemenea din Serbia, Bulgaria, Norvegia, Canada, Spania, Franta, SUA, Emiratele Arabe Unite”, povesteste Bogdan Boeru.

Anul acesta, la editia a 5-a a festivalului s-au realizat peste 1.650 salturi de la 4.200 m.

Cel mai popular salt cu parasuta este cel in tandem cu filmare si fotografii. Acest pachet costa 950 de lei. Clientii mai pot opta pentru salt cu parasuta fara filmare (650 de lei) sau cu filmare (875 de lei).

“Anul trecut am realizat aproximativ 11.000 de salturi (dintre care 750 au fost salturi in tandem, iar restul salturi efectuate de catre parasutistii licentiati). Anul acesta, estimam ca vom realiza in total 13.000 de salturi, dintre care aproximativ 1.500 de salturi in tandem”, afirma Bogdan Boeru.

Acesta estimeaza ca pana la finalul anului TNT Brothers va intra pe profit, bani care urmeaza sa fie reinvestiti in infrastructura, echipamente si traininguri.

TNT Brothers are in prezent 40 de angajati.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri