Romania se va axa, strategic, pe exploatarea zacamintelor de gaze naturale din Marea Neagra, unde exista si alte perimetre cu rezerve de gaze, pe langa cele ale OMV Petrom si Exxon, a declarat marti ministrul delegat pentru Energie, Constantin Nita.

"Am informatii ca in Marea Neagra sunt si alte perimetre cu gaze naturale. Avem datoria sa le exploatam. Din punct de vedere strategic Romania se va axa pe Marea Neagra", a afirmat Nita intr-o conferinta pe teme energetice, conform Mediafax.

OMV Petrom si Exxon au anuntat ca au descoperit rezerve de gaze in Marea Neagra cuprinse intre 42 si 84 miliarde metri cubi, care echivaleaza cu de 3-6 ori consumul anual al Romaniei.

Cei mai mari producatori de gaze din Romania sunt societatea de stat Romgaz si OMV Petrom, din grupul austriac OMV.

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, ca exploatarea resurselor energetice din Marea Neagra constituie o alternativa la proiectul Nabucco, subliniind ca Romania trebuie sa inteleaga importanta bataliei pentru independenta energetica.

De asemenea, presedintele Traian Basescu a afirmat recent ca nu exista miza mai mare decat independenta energetica a Romaniei si asigurarea resurselor.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri