Demnitarii si angajatii Palatului Parlamentului vor avea la dispozitie un punct farmaceutic care va elibera retete medicale si va asigura medicamentele de maxima urgenta. Decizia a foat luata, luni, de Camera Deputatilor, scrie Mediafax.

Medicamentele vor avea preturi reduse intre10 si 20% fata de pretul pietei, iar orice produs, inclusiv cele pe baza de reteta, poate fi adus in 2-4 ore.

Secretarul Camerei Niculae Mircovici a facut acest anunt, dupa sedinta Biroului Permanent, aratand ca "s-a aprobat redeschiderea farmaciei, in principal, pentru angajati, pentru ca sa nu mai trebuiasca sa mearga in oras sa ridice medicamentele".

Punctul farmaceutic pentru eliberarea medicamentelor prescrise in retetele medicale compensate si cu plata directa, propus spre reinfiintare, poate asigura medicamentele de maxima urgenta. Baza de date a medicamentelor poate fi accesata in timp real de catre farmacist.

Ce retete pot solicita politicienii

De asemenea, vor fi eliberate retete compensate si gratuite (veterani, ASRL si diagnostic) recomandate de medicii de familie ce deservesc cabinetele medicale ale Camerei Deputatilor si Senatului care au contract cu Casa de Asigurari OPSNAJ, dar si retete de urgenta si cronice cu plata directa pentru medicamente ce nu se afla pe lista medicamentelor compensate.

Totodata, se vor elibera cu plata directa si medicamente de urgenta pentru cazurile consultate de medicii aflati in incinta cabinetelor din Camera Deputatilor si Senat, in timpul actiunilor Parlamentului desfasurate pe perioade mai lungi, cu participarea unor invitati sau delegatii straine.

In 1995 a fost infiintat in incinta Palatului Parlamentului un cabinet medical care sa asigure servicii de specialitate pentru delegatii, participanti la diverse conferinte si actiuni ce se desfasoara in Camera Deputatilor, precum si pentru deputati si salariati, iar in anul 1998, "in urma numeroaselor solicitari venite din partea demnitarilor si a salariatilor", s-au dat in folosinta un cabinet stomatologic si un punct farmaceutic.

Punctul farmaceutic a fost desfiintat in 2007, iar, in prezent, s-a prelungit acordul cu CMDTAMP si trebuie reinfiintat punctul farmaceutic, se arata in memorandum.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri