Rafinaria Petrotel Lukoil ia in calcul constructia unor parcuri fotovoltaice pe cateva terenuri pe care le detine langa Ploiesti, au anuntat luni reprezentantii unitatii detinute de grupul rus Lukoil.

Compania a finalizat in acest an ecologizarea mai multor bataluri, operatiune in care a investit 38,5 milioane dolari, noteaza Mediafax.

Pe terenurile ecologizate, in suprafata de aproximativ opt hectare, compania se gandeste sa instaleze panouri fotovoltaice de pana in 12 MW, a afirmat Constantin Dumitru, directorul din companie care s-a ocupat de ecologizari.

"Avem mai multe optiuni cu aceste terenuri, printre care se numara si constructia de parcuri fotovoltaice", a spus Dumitru.

Directorul general al rafinariei, Andrei Bogdanov, a afirmat ca inca nu s-a luat nicio decizie in aceasta privinta.

Potrivit lui Bogdanov, rafinaria Petrotel-Lukoil va inregistra si in acest an pierderi, ca urmare a marjelor mici generate si a reviziei capitale a unitatii de prelucrare a titeiului, ceea ce va avea ca efect si o cifra de afaceri mai mica.

Totusi, Lukoil nu are in vedere oprirea totala a rafinariei, pentru ca "economia se va redresa", a mai spus Bogdanov.

Petrotel-Lukoil face parte din grupul petrolier rus Lukoil, care mai detine in Romania si o retea de peste 300 de benzinarii.

Lukoil Romania a avut anul trecut o cifra de afaceri neta de 6,03 miliarde lei (1,35 miliarde euro), in crestere cu 15% fata de 2011, si are, potrivit datelor proprii, o cota de circa 20% din piata produselor petroliere din Romania.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri