Lantul de patiserii Paul a inaugurat miercuri al noualea magazin, la Romana, dupa o investitie de circa 450.000 de euro, joi urmand sa deschida a zecea locatie, in Promenada Mall. Compania estimeaza ca business-ul patiseriilor “va creste double digit si acest an”.

In 2012, compania Yum! a generat vanzari de circa 4,3 mil. euro din lantul de patiserii, in crestere cu 30% fata de anul precedent. “Estimam ca si acest an cresterea va fi de doua cifre. Inca este prea devreme sa spun daca va fi o evolutie mai mare sau mai mica fata de 2012 – ultimele luni ale anului sunt foarte bune”, puncteaza CEO-ul companiei Yum! care detine si KFC si Pizza Hut, Mark Hilton.

Locatia de la Piata Romana este a treia stradala, dupa magazinul din Dorobanti si de la Universitate, Bucuresti. Patiseria de la Romana are circa 100 mp si are 25 de angajati. “Parte din investitie s-a dus in decorul original – aducem fotografiile, posterele si chiar si sticlele goale din Franta”, spune Hilton.

Compania serveste, anual, circa 2 milioane de clienti in patiseriile Paul. “Putem creste business-ul in Bucuresti si in urmatorii cinci ani, fara a atinge saturatia”, puncteaza CEO-ul companiei. In urmatoarele sase luni, compania nu are in plan inaugurarea unui nou magazin, insa in urmatoarele 12-18 luni va deschide unul-doua locatii noi. “Focusul ramane Bucurestiul insa nu excludem din planuri orase mari precum Sibiu, Cluj sau Constanta”.

Intrebat daca vizeaza in special magazine stradale sau in mall-uri, oficialii companiei au subliniat ca totul depinde de viitoarele inaugurari de spatii comerciale. “Magazinele stradale sunt mai scumpe din punct de vedere al investitiilor decat cele din mall-uri. Ca vanzari, nu exista diferente majore”.

Totodata, KFC va inaugura al 50-lea magazin din Romania, tot joi, in Promenada Mall.

Principalii concurenti ai brandurilor Yum! sunt McDonald’s, Springtime si Subway.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri