Reteaua medicala privata Gral Medical a inaugurat primul spital al companiei, OncoFort, dupa o investitie de sapte milioane de euro. Grupul estimeaza venituri de patru milioane de euro pentru primul an de functionare a unitatii, a anuntat compania, potrivit Mediafax.

Spitalul este situat in zona Alba Iulia din Bucuresti, are o suprafata de 5.000 metri patrati si o capacitate de 50 de paturi. Unitatea cuprinde o sectie de radioterapie, o sectie de chimioterapie, blocul operator cu doua sali de operatii, departamentul de imagistica medicala si un centru de diagnostic rapid.

Desi planurile initiale vizau o investitie greenfield, compania a decis transformarea, in etape, a unui centru de diagnostic existent in spital. Astfel, investitia in cladirea in care este dezvoltat spitalul a debutat cu o clinica, aceasta fiind completata ulterior cu un centru de imagistica, unul de dializa, unul de radioterapie si chimioterapie si, in acest an, cu sectia de chirurgie.

In prezent, serviciile oferite de spitalul OncoFort sunt cele de chirurgie oncologica laparoscopica sau deschisa, din sfera digestiva, generala, genito-mamara, ORL si urologica.
"Am reusit sa efectuam in jur de 2-3 operatii pe zi in numai o saptamana de functionare. Trei operatii au fost de o complexitate crescuta", a declarat Robert Serban, actionarul Gral Medical.

Compania estimeaza ca in primul an de functionare spitalul va avea venituri de patru milioane de euro. De asemenea, reprezentantii retelei medicale spun ca, dupa un an, spitalul isi va extinde capacitatea la 100 de paturi.

Spitalul este cel de-al doilea proiect finalizat de companie in anul 2013, dupa ce in prima parte a anului aceasta a inaugurat un centru nou in Ramnicu Valcea.

Grupul de firme Gral Medical estimeaza ca va incheia acest an cu o cifra de afaceri de circa 20 milioane euro, in crestere cu 17% fata de nivelul de anul trecut, de circa 17 milioane euro (75 milioane lei).

Cele mai importante doua firme ale grupului sunt Gral Medical si Medical Center Gral, unde activeaza 24 de centre medicale si un spital, iar echipa medicala depaseste 1.200 de persoane. Grupul Gral este detinut de Robert si Georgeta Serban.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri