Noua lege a societatilor comerciale aprobata de Guvern impune ca anularea fuziunilor si divizarilor sa fie declarate numai prin hotarare judecatoreasca.
Fuziunea sau divizarea pot fi declarate nule doar daca nu au fost supuse unui control judiciar sau daca hotararea uneia dintre Adunarile Generale care au votat proiectul fuziunii sau al divizarii este nula sau anulabila. Procedurile de anulare nu pot fi initiate nici dupa terminarea termenului de sase luni de la data la care fuziunea sau divizarea au fost efective, si nici daca situatia a fost rectificata.

Dupa ce fuziunea devine efectiva, in cazul declararii nulitatii unei fuziuni, societatile participante raspund solidar pentru obligatiile societatii absorbante angajate.

De asemenea, proiectul prevede ca, la declararea nulitatii unei divizari, societatile beneficiare vor raspunde pentru propriile obligatii angajate dupa ce divizarea a devenit efectiva, in timp ce societatea divizata va raspunde in limita cotei de active nete transferate societatii beneficiare.
Legalitatea actelor sau faptelor care se inregistreaza in Registrul Comertului se exercita de justitie printr-un judecator delegat.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri