Explorarea gazelor de sist de la Pungesti se suspenda pana cand siguranta angajatilor firmei, a constructorilor si a comunitatii va fi asigurata si, totodata, pana cand se va intelege ca metodele folosite de catre companie sunt cele mai bune, a declarat Tom Holst, managerul Chevron pentru Romania.

[UPDATE] Ponta, dupa discutia cu Chevron:Guvernul sprijina gazele de sist,va ramane doar o minoritate radicala

Guvernul va sprijini toate explorarile de resurse neconventionale, respectiv gaze de sist, convins ca multi protestatari sunt deschisi la explicatii, iar in final va ramane o minoritate radicala care va refuza orice argument, dar nu va putea impune majoritatii o decizie, a declarat premierul Ponta. Seful Guvernului a sustinut declaratia la Washington, la finalul unei intalniri cu reprezentantii companiei americane Chevron.

Tom Holst a sustinut declaratia la Washington, in contextul unei intalniri cu premierul Victor Ponta.

"As dori sa fac precizari cu privire la motivele suspendarii activitatii in zona localitatii Pungesti. Una dintre cheile filosofiei de afaceri a Chevron este aceea de a actiona in siguranta sau de a nu a o face deloc. Prioritatea noastra numarul unu este aceea de a dezvolta operatiunile in siguranta pentru angajati, subcontractori si comunitate", a spus Tom Holst, potrivit Mediafax.

El a precizat ca explorarea va reincepe atunci cand se va intelege ca metodele companiei sunt cele mai sigure.

"La Pungesti, noi si Guvernul credem ca activitatea trebuie sa se desfasoare in siguranta, munca acolo trebuie sa se bazeze pe o interrelationare pe termen de lunga durata, ce se poate extinde peste 30 de ani. Ei trebuie sa inceapa sa aiba incredere. Noi vom reinitia, vom reporni operatiunile in Pungesti atunci cand standardele de siguranta sunt indeplinite si cand se va intelege mai bine ca avem cele mai bune practici si ca pe acestea le dezvoltam in proiectul din Romania.", a spus Holst.

Aproximativ 500 de persoane din Silistea, comuna Pungesti, judetul Vaslui, au protestat, miercuri, in perimetrul unde compania Chevron ar urma sa amplaseze prima sonda de explorare a gazelor de sist, iar in timpul manifestatiei cinci localnici au lesinat, fiind transportati la Spitalul Judetean de Urgenta Vaslui, unde au ramas internati.

In 3 octombrie, Chevron a obtinut autorizatie de construire pentru amplasarea in judetul Vaslui a primei sonde de explorare a gazelor de sist in Romania, dupa ce compania a primit toate avizele necesare de la autoritatile statului pentru prospectarea solului in perimetrul de la Silistea.

Reprezentantii companiei Chevron au anuntat, joi, ca suspenda activitatea privind explorarea gazelor de sist in localitatea vasluiana Silistea, in urma protestelor din ultimele zile.

Premierul Victor Ponta se afla in vizita oficiala la Washington.

Romania are potential nevalorificat, suntem guvern pro-business

Relatia politico-militara cu SUA functioneaza perfect si trebuie ca si relatia economica sa se situeze in aceeasi termeni, deoarece Romania are un potential inca nevalorificat, le-a spus premierul Victor Ponta oamenilor de afaceri americani prezenti la un forum economic organizat la Washington.

El si-a inceput discursul printr-o remarca legata de diferenta de fus orar dintre Romania si SUA.

"Este o dimineata dificila pentru delegatia romana, avand in vedere ca trebuie sa ne obisnuim cu fusul orar, dar suntem multumiti pentru ca avem oportunitatea sa ne intalnim in acest format, asa cum am reusit si la Bucuresti", le-a spus Ponta reprezentantilor mai multor companii americane.

Premierul a precizat ca este foarte multumit de modul in care functioneaza Parteneriatul strategic romano-american in domeniul politic si militar, facand astfel si o legatura cu relatia economica bilaterala.

"Parteneriatul nostru politico-militar functioneaza perfect si ma mandresc cu asta, dar sunt aici in primul rand ca sa va spun ca trebuie ca si relatia economica sa functioneze in aceiasi termeni. Nu ascund ca potentialul nostru, dar si potentialul relatiilor noastre economice poate fi mai mare decat functioneaza astazi",a spus premierul.

El a aratat ca in domenii precum energia, IT, dar si alte sectoare Romania poate fi un loc interesant pentru multi investitori. "Suntem un guvern pro-business, angajat in cresterea relatiilor noastre economice si in asigurarea stabilitatii si predictibilitatii pentru toti investitorii, pentru ca aceasta este cheia pentru toate companiile. Sunt aici sa-i incurajez sa investeasca mai mult, pentru a crea locuri de munca si pentru a vedea ca Romania este un partener valabil, o tara care are un potential inca nedescoperit sau folosit", a afirmat primul-ministru.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri