Grupul farmaceutic A&D Pharma este in linie cu bugetul propus, respectiv o crestere de o cifra a afacerilor, a declarat directorul general al companiei, Robert Popescu. El a aratat ca distribuitorul Mediplus va avea un avans de peste 10%, in timp ce Sensiblu va depasi usor nivelul din 2012, scrie Mediafax.

"Suntem in buget. Mediplus merge bine, va avea o crestere de peste 10%. La Sensiblu evolutia este mai slaba. Vom fi usor peste anul trecut, dar ramanem pe pierderi. Va fi un miracol daca vom inregistra un mic plus", a spus Popescu.

Mediplus, care ocupa primul loc pe piata distributiei farma, a avut anul trecut o cifra de afaceri de 3,14 miliarde lei (706 milioane euro), in crestere cu 16,5% fata de 2011, si un profit net de 63 milioane lei (14,1 milioane euro), cu circa 12% mai mare.

In schimb, Sensiblu a inregistrat anul trecut pierderi brute de 63,5 milioane lei (14,2 milioane euro), fata de un castig net 1,16 milioane lei in 2011. In ceea ce priveste cifra de afaceri, aceasta a crescut cu 18,4%, la circa 1,1 miliarde lei (244,6 milioane euro).

Reteaua Sensiblu, care numara anul trecut putin peste 400 de farmacii, va incheia acest an cu 10-15 unitati in plus. "Am decis sa nu mai dezvoltam reteaua. Am relocat farmacii care nu mergeau si am deschis farmacii noi doar in centrele comerciale cu care aveam contracte semnate", a spus Popescu.

In cursul anului trecut, compania a achizitionat 90 de farmacii City Pharma, seful A&D Pharma precizand ca nu a renuntat la niciuna din aceste unitati.

Recent, Sensiblu a atras o facilitate de factoring de tip club de la BCR si UniCredit Tiriac Bank, in valoare de 100 milioane euro echivalent lei, concomitent cu o refinantare de circa 190 milioane euro de la BCR, BRD si Unicredit Tiriac Bank.

Grupul A&D Pharma este controlat de oamenii de afaceri Walid Abboud, Roger Akoury, Ludovic Robert si Michel Eid.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri