Uzina, aflata in faliment, are o oferta de inchiriere a activelor venita din partea unei firme infiintate luna trecuta. Ideea a venit de la Vlad Soare (foto), care a bagat in combinatie si doua SIF-uri
Firma Amrom Automotive 2006, creata in urma cu mai putin de o luna, intentioneaza sa inchirieze activele producatorului de autovehicule de teren ARO Cimpulung, aflat acum in faliment, cu scopul de a relansa productia.

Am facut o oferta de inchiriere a activelor catre creditori. Majoritatea creditorilor au fost de acord, in principiu. Nu si-au dat acordul sindicatul celor disponibilizati si alt sindicat, inscrise si ele la masa credala. Negocierile cu creditorii vor fi demarate miercuri (miine - n. red.) in prezenta administratorului judiciar, ne-a declarat presedintele Consiliului de Administratie al Amrom Automotive 2006, Vlad Soare.

El a negat informatiile din presa cum ca firma ar dori sa cumpere activele.

N-am facut o oferta de cumparare, pentru ca ar fi trebuit sa se organizeze o licitatie. Am facut o oferta de inchiriere si, din cite stiu eu, sintem singurii care am venit cu aceasta oferta, spune Soare.

Presedintele Consiliului de Administratie al com-paniei spune ca exista cerere pentru autoturismele de teren. Chiar acum s-a primit o comanda din partea Ministerului de Interne polonez pentru cumpararea a 2.000 de autovehicule ARO 244, spune Soare.

Dinel, 50%, cu suspiciuni de Vintu

Amrom Automotive este detinuta in proportie de 50% de SIF Oltenia, condus acum de celebrul Dinel Staicu, si 25% de SIF Moldova, alaturi de alte sase persoane fizice si de un sindicat din uzina ARO. Pe linga presedinte al CA, Vlad Soare este si actionar al societatii, cu 5%. Vlad Soare a fost viceguvernator al Bancii Nationale si, ulterior, presedinte al grupului Gelsor, detinut de controversatul om de afaceri Sorin Ovidiu Vintu. Ideea de inchiriere a activelor ARO a fost a mea si a unor oameni din Cimpulung. Puteti sa nu ma credeti, dar Vintu nu are nimic de-a face. El nu investeste in productie, spune Soare.

Sursa: http://www.cotidianul.ro/index.php?id=5787&art=14086&cHash=8efb25249b

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri