Cum gasim escroci sa-i facem directori la stat? Astazi urmeaza sedinta mare la Hidroelectrica in care ar urma sa fie “decapitat” directoratul. Remus Borza, presedintele Consiliului de Supraveghere, a anuntat o “zi a cutitelor lungi”, cand vor fi demisi toti directorii adusi de Mihaila. S-ar incheia astfel o lupta intre doua grupari care se bateau pentru suprematia deciziilor in interiorul companiei.

“Taberele” au fost scoase la iveala cu ocazia contractului-mamut care era “uns” de o mita de milioane de euro. Cutremurul de la Hidroelectrica, provocat cu ajutorul DNA, a fost declansat de un denunt. Ramane sa vedem si alte inregistrari, daca exista, anterioare datei de 11 octombrie, in vinerea in care Eugen Bradean ii propunea lui Remus Vulpescu sa “treaca”, pentru o suma substantiala, oferta firmei Energon, care bulversa piata prin suma angajata: 262 milioane euro. Speram sa aflam in continuare amanunte despre metodele de cumparare a energiei pe asa-zisa piata libera, care, iata, arata ca nu e nici chiar libera, si nici supusa legii cererii si ofertei.

Contractul prin care se pregatea spolierea Companiei Hidroelectrica prin oferta pe OPCOOM, unde se intalneau cererea si oferta, era o acoperire de fapt a intalnirii hotului cu prostul. Iar “prostul” urma sa fie Hidroelectrica, postura in care s-a aflat de multe ori, rolul de pagubit cu acte in regula fiind acum dirijat de Ioan Mihaila, consilier al ministrului Nita, si Eugen Bradean, director marketing-furnizare in compania de stat.

Citeste articolul integral pe Jurnalul.ro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri